×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-17
Siguldā norisināsies MTB XCO jauniešu diena

Piektdien, 18.jūlijā, Siguldā, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā notiks riteņbraukšanas disciplīnas MTB XCO jauniešu diena, ko organizē velokomandas DPA Cycling Team pārstāvji. Pasākuma mērķis ir popularizēt MTB XCO disciplīnu, piesaistot jauniešus šim sporta veidam. DPA Cycling Team ir uzaicinājusi komandas treneri, MTB XCO olimpisko spēļu dalībnieku, kā arī Enduro, DH braucēju Primožu Štrancaru no Slovēnijas, kurš dalīsies savā pieredzē ar jauniešiem.

MTB XCO jauniešu dienas dalībniekiem būs iespēja ne tikai iepazīties ar MTB XCO specifiku, bet arī tikties ar DPA Cycling Team braucējiem Pēteri Janevicu un Matīsu Preimani, kurš jau svētdien startēs Latvijas čempionātā MTB XCO disciplīnā, lai aizstāvētu pagājušajā gadā iegūto Latvijas čempiona titulu.

Jauniešu dienā aicināti piedalīties vairāku Latvijas veloklubu un sporta skolu jaunieši, kuriem šīs nodarbības tiks nodrošinātas bez maksas.

Primožs Štrancars sniegs jauniešiem ieskatu XCO treniņu un sacensību sagatavošanās procesā – tehniskajā apskatē, riepu spiedienu atšķirību skaidrojumā, drošības instrukcijā u.c., rādīs vingrinājumus ķermeņa muskuļu grupu iesildīšanai, kā arī darbosies ar katru jaunieti atsevišķi, kopīgi analizējot trases tehniskās vietas, nobraucienu trajektorijas, ķermeņa līdzsvaru uz velosipēda, pārvarot dažādus šķēršļus.

Treneris Primožs Štrancars iesaistīts profesionālajā velosportā kopš 1991.gada, 10 gadus braucis MTB disciplīnā, tad no 2004.gada uzsācis trenera gaitas - bijis Slovēnijas nacionālās komandas treneris, menedžeris, vēl joprojām ir jauna velo sporta veida - Enduro braucējs, un tagad arī DPA Cycling Team treneris. Piedalījies Sidnejas Olimpiskajās spēlēs 2000.gadā, kur ieņēmis 37.vietu.

MTB XCO jauniešu dienas noslēgumā visiem tās dalībniekiem būs iespēja doties trasē, cīnoties par iespēju sezonas izskaņā doties uz kādām UCI sacensībām kopā ar DPA Cycling Team braucējiem.

MTB XCO tulkojumā no angļu valodas nozīmē kalnu divriteņu olimpiskais kross. Sacensības šajā riteņbraukšanas disciplīnā jau kopš 1996.gada iekļautas arī vasaras olimpisko spēļu programmā. Šo sporta veidu varam ierindot līdzās pārējiem izturības sporta veidiem, bet tā braucējiem ir jābūt multifuncionāliem, līdzīgi kā tas ir daudzcīņā.

Lai arī Latvijā MTB XCO disciplīnā iespējams trenēties tikai divās trasēs – Riekstukalnā Baldonē un Garkalnē, no mūsu valsts ir vairāki sportisti, kuri piedalās pasaules līmeņa sacensībās. Katru gadu norisinās Pasaules kauss XCO disciplīnā, kas sastāv no vairākiem posmiem, kas katrs notiek citā valstī. Sacensībās uz starta katrā no disciplīnām iziet vismaz 100 braucēji, kuri pārbauda savus spēkus aptuveni 5 km garā speciāli veidotā trasē, pieveicot 6 līdz 7 apļus.

MTB olimpiskajā krosā braucēji dodas speciāli izveidotā trasē, kas atrodas dabīgā, kalnainā apvidū, bet tai ir speciāli sagatavotas sekcijas, kas pārsteidz skatītājus ar braucēju prasmēm pārvarēt akmens dārzu, paralēlo slalomu jeb taku, BMX vilnīšus un stāvus, līkumainus nobraucienus.

Komanda DPA Cycling Team izveidota 2013.gada nogalē, pateicoties IT kompānijas DPA atbalstam, un tajā startē trīs sportisti, kuri sevi pierādījuši dažāda veida riteņbraukšanas sacensībās Latvijā un pasaulē.


Informāciju sagatavoja:
Kristīne Tjarve
DPA Komunikācijas speciāliste


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi