×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-30
Pašvaldība aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību novadgrāvju sakārtošanai

Otrdienas, 29.jūlija pēcpusdienā, sešu stundu laikā Siguldā nolijuši 122,8 milimetri lietus. Tā ir bijusi viena no spēcīgākajām lietusgāzēm Latvijā meteoroloģisko novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Šie rādītāji krietni pārsniedz jūlija mēneša kopējo nokrišņu normu – 99,9 mm. Vienu milimetru biezs ūdens slānis rodas vienam litram ūdens izlīstot uz vienu kvadrātmetru lielas horizontālas virsmas ar nosacījumu, ka šis ūdens nenotek, neiesūcas zemē un neiztvaiko.

Lielo lietusgāžu laikā Siguldā applūda vairāku privātmāju pagrabi. Lai izvairītos no šādām situācijām nākotnē, Siguldas novada pašvaldības operatīvie dienesti atkārtoti aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību novadgrāvjiem un nepieļaut patvaļīgu grāvju aizbēršanu vai pārbūvēšanu, lai, spēcīgu lietusgāžu laikā, ūdenim būtu iespēja aizplūst. Pašvaldība turpinās strādāt, lai sakārtotu lietus ūdens kanalizācijas sistēmas, tomēr aicina arī privātmāju īpašniekus vēlreiz pārbaudīt, vai īpašumiem ir sakārtota novadgrāvju un kanalizācijas sistēma. Tāpat pašvaldības speciālisti aicina apsekot privātajās teritorijās esošos apstādījumus un kokus, kas var kļūt bīstami liela lietus un vēja laikā. Atgādinām, ka bīstamo koku nozāģēšanai iedzīvotājiem pašvaldībā ir jāizņem atļauja. Savukārt daudzdzīvokļu māju īpašniekus un apsaimniekotājus pašvaldības speciālisti aicina pievērst uzmanību ēku plakanajiem jumtiem ar iekšējo lietus ūdens noteci un pārbaudīt šo sistēmu darba kārtību.

29.jūlija lielo lietusgāžu laikā Siguldas pilsētas lietus kanalizācijas sistēma netika galā ar palielināto notekūdeņu apjomu, tādēļ daudzviet uz pāris stundām radās plūdi. Pašvaldības un valsts dienesti operatīvi reaģēja uz radušos situāciju. Pašvaldības policija uz pāris stundām slēdza pazemināto Nītaures ielas dzelzceļa pārvada caurbrauktuvi, kurā bija sakrājies ūdens.

Savukārt Valsts policija regulēja satiksmi uz izskalotā valsts autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums virzienā no Siguldas centra līdz Turaidai, bet VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” ierobežoja izskalojumus. Kā informē VAS „Latvijas Valsts ceļi”, lietus radītie izskalojumi un asfalta bojājumu vietās brauktuves malas ir norobežotas, un no 30.jūlija šajā autoceļa posmā uzsākti remontdarbi, kuru dēļ, iespējams, tiks ierobežota satiksme, sašaurināta brauktuve un uz ceļa darbosies satiksmes regulētājs.

Lietavas un dubļu noskalojumi ir radījuši bojājumus arī Gaujas, Laurenču un Peldu ielām, kā arī pašvaldības ceļiem, kas atrodas Gaujas senielejā. Šajās ielās un ceļos izskalojumus pašvaldības dienesti ir ierobežojuši un jau šajā nedēļā uzsāks remontdarbus, lai tos sakārtotu.

Pašvaldības speciālisti turpina apkopot informāciju un aprēķināt lietusgāžu nodarītos postījumus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs apliecina, ka 29.jūlijā nolijušais nokrišņu daudzums ir ekstremāla parādība ne tikai Siguldas novērojumu stacijā, bet arī visā Latvijā kopumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi