×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-08-02
Svinam Opermūzikas svētkus! Svētdien garīgās mūzikas koncerts un izcilais Galā koncerts

No 1.–3.augustam gleznainā Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss kļūs par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – XXII Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Svētdien skatītājus priecēs Garīgās mūzikas koncerts un Galā koncerts. Visas nedēļas nogales garumā Siguldas novada pašvaldība piedāvās iespēju apmeklēt arī dažādus pasākumus Siguldas pils kompleksā, kas interesentiem pieejami bez maksas.

3.augustā plkst.13.00 Garīgās mūzikas koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
Koncertā tiks atskaņota Georga Frīdriha Hendeļa “Dignare”, Endrū Loida Vēbera “Pie Jesu”, latviešu un pasaules komponistu garīgā mūzika, kā arī Edvarda Grīga “Solveigas dziesma” no baleta “Pērs Gints”.
Garīgo mūziku izpildīs Rīgas Doma kora skolas solisti. Viņu vidū vairāku konkursu laureāts Gabors Goldmanis, Endijs Endelis – galvenās balvas ieguvējs Jāņa Zābera konkursā Meirānos, Patriks Tabaks un Nikolass Deivids Funo.  Melodisko Solveigas dziesmu izpildīs Laura Lolita Perešivana, kura bija starp pusfinālistēm Belvederas starptautiskajā jauno operdziedātāju konkursā. Solistu vokālā pedagoģe Valda Tračuma, pie ērģelēm Aija Ziņģīte.
Ieeja koncertā ir par ziedojumiem.

Pirms Galā koncerta  aicinām izmēģināt roku papīrliešanā mākslinieces Zinaīdas Ceskes vadībā. Papīrmākslas darbnīca „Viktora vēstules” Opermūzikas svētku laikā strādās līdz vēlam vakaram, piedāvājot apmeklēt izstādi „Siguldas līgava” un nosūtīt sveicienus no Siguldas uz īpaša vēstuļu papīra.

Tāpat Siguldas pils kompleksā visu nedēļas nogali apskatāma izstāde par Karmenas tēmu latviešu gleznotāju daiļradē un pils kompleksa teritorijā izvietota instalācija un darbi, kas tapuši Starptautiskā Emaljas mākslas simpozija ietvaros.

Kino cienītājiem Siguldas pils kompleksā lieliska iespēja ļauties absolūti spāniskām noskaņām, baudot vīnu un īstu spāņu kino.

Pirms grandiozā Galā koncerta siguldieši un svētku viesi varēs iepazīties ar Muzikālajām klavierēm jeb Velo orķestri un piedzīvot Latvijas radošākā trombonista Vaira Nartiša neticami atraktīvo performanci.

3.augustā plkst.18.00 – Galā koncerts.
Šos Opermūzikas svētkus var dēvēt par grezniem, jo tāda solistu buķete vienā koncertā ir liela greznība, dažs to pat nosauktu par izšķērdību. Divi izcili baritoni, Pjērs Īvs Privo (Francija) un Vitorio Vitelli (Itālija), par kuriem viņu kolēģi saka, ka viņu balsis ir fenomenālas. Savu spožumu demonstrēs izcilais gruzīnu soprāns Iano Tamar un mūs patīkami pārsteigs augstvērtīgais tenors Filipe Do (Francija). Īpašais viesis būs pasaulē vispieprasītākais un visvairāk dziedošais tenors Marčello Alvarezs (Argentīna). Šāda līmeņa dziedoņi Latvijas vēsturē līdz šim ir bijuši tikai trīs: Fjodors Šaļapins, Juse Berlings un Anna Ņetrebko. Nebūs aizmirsti arī mūsu solisti: Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Olga Jakovļeva, Dināra Rudāne. Piedalās arī festivāla orķestris un koris, diriģents Vladimirs Kiradžijevs.

Pēc Galā koncerta grupas „Tango sin Quinto” apburošā dīva Amber šoreiz duetā ar grupas taustiņinstrumentālistu Romānu Vendiņu uzburs samtaini romantisku svētku izskaņu pils dārzā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi