×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-08-07
Morē Eiropas un Latvijas briežaudzētāji samērās ar ragiem

Jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas un pasaules briežaudzētāji pulcējas starptautiskā briežu buļļu ragu mērīšanas pasākumā, lai samērītos ar savās saimniecībās audzēto staltbriežu un dambriežu vaislas buļļu ragiem. Ragu mērīšana ekspertu uzraudzībā rit visu šo nedēļu un piektdien, 8.augustā, tiks noskaidroti un apbalvoti lielāko ragu īpašnieki.

Pasākumā „Staltbriežu un dambriežu buļļu ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšana” piedalās Latvijas šķirnes briežu audzēšanas jeb ciltsdarba saimniecības un Eiropas Savienības briežaudzētāju saimniecības. Piedalās pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, ASV, Krievijas, Azerbaidžānas, Spānijas, Austrijas un citām Eiropas valstīm. Brieži tiek vērtēti sešās vecuma grupās modificētā CIC vērtēšanas sistēmā un atsevišķi tiek vērtēti importēto tīrasiņu līniju dzīvnieki un Latvijas Ciltsdarba saimniecībās izveidoto krustoto asinslīniju dzīvnieki, kā arī staltbrieži starptautiskā konkurencē. Dambriežu buļļu ragus vērtēs tikai starptautiskā vērtējuma klasē. Pasākuma rezultāti dos iespēju novērtēt kopējo situāciju briežaudzēšanas jomā valstī, šķirnes briežu audzēšanas saimniecību sasniegumus starptautisk līmenī.

8.augustā norisināsies nedēļas garumā vērtēto staltbriežu un dambriežu vaislas buļļu ragu ekspozīcija un labāko ragu īpašnieku apbalvošanas ceremonija, kas pieejama arī plašākai publikai. Apbalvošanas ceremoniju ar svinīgo runu atklās Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Apmeklētāji varēs pavadīt labām emocijām bagātu dienu brīvā dabā un baudīt ne tikai dažādus pavārmākslas brīnumus no šefpavāru eksperta Māra Jansona rokām, bet arī izmēģināt spēkus loka šaušanas, šķēpa mešanas sacensībās, apskatīt un barot no rokas pašus briežus.

Sīkāka pasākuma programma un ieejas biļešu cenas iespējams aplūkot biedrības „Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija” mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
biedrības „Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija”
biroja vadītāja Māra Paeglīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi