×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-08-09
PAPILDINĀTS: Pašvaldība sveic 2014.gada pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus

9.augustā Siguldas Jaunajā pilī Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveica 2014.gada pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņēma īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis, dzimšanas gads un Siguldas Jaunās pils kontūra 3D tehnikā.

Pašvaldība šādu pasākumu organizē jau trešo gadu, un šajā pusgadā sveikts rekordliels ģimeņu skaits – 143 mazuļi, kas ir par 22 bērniem vairāk nekā 2013.gada pirmajā pusgadā un par 35 bērniem vairāk nekā 2012.gada pirmajā pusgadā.

Kopumā 2013.gadā Siguldas novadā piedzimuši un deklarēti 247 bērni, kas ir par 26 mazuļiem vairāk nekā 2012.gadā, kad tika reģistrēts 221 jaundzimušais. Šogad pirmajā pusgadā piedzimis 71 zēns un 72 meitenes.

„Mums – Siguldas novadam, ikkatrai ģimenei, katram cilvēkam un arī katram jaundzimušajam – ir savs stāsts. Tas ir stāsts par mīlestību, nesavtīgu došanu otram, cieņu, piederību un pilnveidošanos. Tas ir stāsts par Siguldas novadu un tā iedzīvotājiem. Par vietu, kur mēs dzīvojam, kur aug mūsu bērni, kur sakņojas viņu māju sajūta. Un ģimene – ikviens tās loceklis – ir pamats katra novada attīstībai, ilgtspējai. Arī pasākumam „Esmu dzimis Siguldas novadā” ir savs stāsts! Kad pirmo reizi 2012.gada vasarā godinājām ģimenes, kurās piedzimis mazulis, īpašās piemiņas monētas dāvinājām 108 pirmajā pusgadā dzimušajiem bērniem. Šogad tie ir jau 143 pirmajā pusgadā piedzimušie mazuļi, un tas ir rekordliels skaits. Sigulda ir vienīgā starp Latvijas lielākajām pilsētām, kurā ir vērojams iedzīvotāju pieaugums atjaunotās Latvijas vēsturē. Un tas ir pateicoties Jums – ģimenēm, kurās dzimst pirmie, otrie, trešie un pat astotie bērni. Arī tik lielas ģimenes ir Siguldas novadā! Lai šī monēta ir kā apliecinājums un atgādinājums mazajiem novadniekiem, ka viņu lielās dzīves stāsta sākums ir Siguldas novadā,” atklājot pasākumu, teica Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Šī gada pirmajā pusgadā Gunas Karkanes un Didža Nikolajeva ģimenē piedzimis astotais bērniņš – Marta, kuru mājās sagaidīja divi brāļi un piecas māsas. Piektais bērniņš piedzimis Broļu ģimenē, bet ceturtie bērniņi piedzimuši Ozolu, Klinstonu un Bāliņu ģimenēs.

„Esam ļoti priecīgi, ka mūsu meitiņa Marta saņēma piemiņas zīmi „Esmu dzimis Siguldas novadā”, kurai mūsmājās būs īpaša vieta. Tā apliecina mūsu piederību Siguldas novadam! Šodien par godu šim pasākumam pie mums sabrauks radi un draugi, kuriem ar lepnumu stāstīsim un rādīsim skaisto monētu,” pēc pasākuma atklāja astoņu bērnu mamma Guna Karkane, piebilstot, ka „bērni ir mūsu dzīves jēga, un ikviens var uzdrošināties un nebaidīties veidot tik lielas ģimenes. Galvenais – nevajag kreņķēties par sīkumiem un izrunāt visas nesaskaņas.” Jāatzīmē, ka abi vecāki paši auguši daudzbērnu ģimenēs – tētis Didzis nāk no desmit bērnu ģimenes, bet mammai ir vēl divi brāļi un viena māsa.

Jaundzimušos novadniekus svinīgajā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveica arī mūziķis Jānis Aišpurs no grupas „The Sound Poets”, kurš pasākumu atklāja ar dziesmu „Tavs stāsts”. Pēc svinīgā pasākuma novadnieku ģimenes tika aicinātas uz svētku kliņģeri no kafejnīcas „Eklers” un fotografēšanos.

Siguldas novada pašvaldība pateicas par atbalstu SIA „Siguldas Minerālūdenim” par iespēju atveldzēties ar minerālūdeni „Sigulda” un „Turaida”.

Ielūgtās ģimenes, kuras pasākumu neapmeklēja, lai saņemtu jaundzimušo monētas, tiek aicinātas sazināties ar pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldi pa tālruni 67970848.

2014.gada otrajā pusgadā dzimušos un novadā deklarētos mazuļus pašvaldība sveiks 2015.gada februārī.

Jau ziņots, ka portāla NeoGeo.lv pētījums liecina, ka Sigulda ir vienīgā no 20 pēc iedzīvotāju skaita lielākajām Latvijas pilsētām, kurā kopš 1990.gada, lai arī neliels (+1%), bet ir iedzīvotāju pieaugums.

Jaundzimušo godināšanas pasākums un ģimeņu fotosesija Siguldas Jaunās pils dārzā: foto Raivo Sarelainens (bildes iespējams lejupielādēt pa vienai)


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Santa_Vitola
- 2014-08-10 23:50

Sveiki! Vai ir ievietotas visas A. Linarta fotogrāfijas? It kā bildēti tika visi Siguldas novada domes priekšsēdētāja sveicieni novada jaundzimušajiem.

Atbilde: Santa_Vitola
Administrācija
- 2014-08-11 09:42

Labdien! Tā kā mainīgo laikapstākļu dēļ pasākums notika iekštelpās, publicēšanai fotogalerijā tika atlasītas kvalitatīvākās fotogrāfijas.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi