×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-04
Izaicini sevi Siguldas kalnu maratonā

Dubļainas takas, iespaidīgas slaloma kalnu nogāzes, stāvi kāpumi un nogāzes, neprognozējami laika apstākļi un daudz kilometru. 25.oktobrī Siguldā notiks izaicinošākais skrējiens Latvijā un Baltijā – Siguldas kalnu maratons.

Ievērības cienīgs ir fakts, ka Siguldas kalnu maratons jau vairākus gadus ir iekļauts pasaulē populārākā un sarežģītākā kalnu maratona – skrējiena apkārt Monblāna masīvam Alpos (165 km) – kvalifikācijas skrējienu listē. Dalībnieki, kas pieveiks Siguldas kalnu maratonu, saņems vienu kvalifikācijas punktu, dalībai šajā maratonā.


Šogad Siguldā būs pieejamas trīs aizraujošas distances, kas pārbaudīs dalībnieku fizisko un psiholoģisko gatavību:

  • 14 km (ar kāpumu summu virs 500 m) – aktīvās atpūtas cienītājiem;
  • 34 km (ar kāpumu summu virs 1400 m) – pārliecinātiem sportistiem;
  • 54 km (ar kāpumu summu virs 2100 m) – jaunu izaicinājumu meklētājiem.

34 km un 54 km distancē var piedalīties dalībnieki no 18 gadu vecuma, 14 km skrējiena dalībnieki var būt vecumā no 16 gadiem. Skrējiena kontrollaiks 14 un 34 km veicējiem - 7 stundas. Skrējiena kontrollaiks 54 km veicējiem - 10 stundas. Beidzamais aplis iespējams jau tumsā, tāpēc ieteicams pieres lukturis. Dalībnieki trasē varēs izmantot trekinga un slēpošanas nūjas. Pasākuma organizatori norāda, ka distanču parametri un trase tiks precizēta un publicēta līdz 10.oktobrim.

Šogad kalnu maratons atzīmēs 11 gadu jubileju. Ja pirmajos gados maratons pulcēja aptuveni 100 dalībniekus, tad beidzamajos – jau pāri pustūkstotim. Tas nav maz, ņemot vērā, ka īsākā no Siguldas kalnu maratona distancēm, dalībnieku novērtējumā, pēc grūtības atbilst vismaz klasiskam asfalta pusmaratonam.

Iepriekšēja pieteikšanās Siguldas kalnu maratonam norisinās līdz 22. oktobrim. Plašāka informācija un pieteikšanās: www.raid.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi