×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-09
Siguldas novada bibliotēka piedalās karnevāla gājienā

Pirmdien, 8.septembrī, Starptautiskajā rakstītpratības dienā, Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa piedalījās nodibinājuma „Rīga 2014” Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumā – karnevāla gājienā „Gribu iet uz bibliotēku!”- no Rātslaukuma pāri Akmens tiltam uz jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēku. Šajā pasākumā bērniem bija iespēja saņemt balvas, klausīties koncertu, piedalīties Gaismas pils iepazīšanas spēlē un citās izzinošās aktivitātes.

Dalība šajā gājienā bija jānopelna rūpīgi gatavojoties: gan čakli darbojoties ”Bērnu žūrijā”, gan rakstot domrakstu „Kā atmodināt Saulcerīti?”, gan piedaloties radošajā darbnīcā, lai rastu idejas karnevāla tērpu veidošanai, gan jārada tērps.

Prieks, ka to 1500 bērnu vidū, kuri visu gadu čakli strādājuši, lai varētu piedalīties šajā nozīmīgajā pasākumā, bija arī divas Siguldas meitenes – Siguldas pilsētas vidusskolas 5. klases skolniece Annija Būda un Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.klases skolniece Sanija Upīte, kuras sacerējums ir to 72 no kopumā 259 žūrijas vērtējumam iesūtīto darbu vidū, kuri publicēti grāmatā „Pamodināt Saulcerīti”. Šī ir grāmata ar jaunradītām leģendām par Saulcerīti, Antiņu, Stikla kalnu un citiem Raiņa lugas „Zelta zirgs” tēliem. Sacerējumu profesionālu izvērtēšanu veica rakstnieks Māris Rungulis, Jūrmalas Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāja Inguna Radziņa un Latviešu valodas aģentūras projektu koordinatore Velga Līcīte. Grāmata tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un tika atklāta 8. septembrī, notiekot karnevāla gājienam „Gribu iet uz bibliotēku!” Grāmatas izdevējs ir izdevniecība „Lietusdārzs”. Tās tirāža – 2000 eksemplāru. Izdevums ir bezmaksas - tas kā dāvana paredzēts karnevāla dalībniekiem un drīzumā būs pieejama arī Bērnu literatūras nodaļā.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi