×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-18
Siguldas novads pēc ārvalstu tūristu nakšņojumu skaita trešajā vietā Latvijā

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publicētie dati par šī gada 2.ceturksni liecina, ka Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpotais personu skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājies par 19,7%, ārvalstu viesu skaits pieaudzis par 19,9%. No kopējā ārvalstu viesu skaita 78,7% tika uzņemti Rīgā, 9,4% – Jūrmalā, bet Siguldas novadā uzņemti 1,8% visu Latvijā nakšņojošo ārvalstu viesu, ierindojot to trešajā vietā.

Laika posmā no aprīļa līdz jūnijam Siguldas naktsmītnēs kopā apmetušies 12519 viesi, kas ir par 37,1% vairāk kā pērn šajā laika posmā, savukārt pirmajā pusgadā apkalpoto personu skaits, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis par 27,8%.

Kopējais viesu pavadīto nakšu skaits otrajā ceturksnī sasniedzis 18 225, par 27,8% pārsniedzot pagājušā gada rādītāju.

Ārvalstu viesu īpatsvars no 55,2% pērn palielinājies līdz 55,7% šogad, taču iepriecinošs rādītājs ir ārvalstnieku vidējais uzturēšanās ilgums, kas no pavadītām 1,5 naktīm 2013.gada otrajā ceturksnī palielinājies līdz 1,6 naktīm šogad. Ārvalstu viesu nakšņojumu skaits otrajā ceturksnī palielinājies par 49%, liecina CSP publicētie dati.

2014.gada otrajā ceturksnī tūristiem bija pieejama 21 tūristu mītne ar 387 numuriem un 1083 gultas vietām.
Palielinājies arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā apkalpoto viesu skaits, šogad konsultējot par 22% vairāk apmeklētāju. Ārvalstu viesu īpatsvars ir 69,8%. Otrajā ceturksnī Sigulda bijusi iecienīts galamērķis viesiem no Krievijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas – šo valstu tūristi Siguldas novada TIC apmeklējuši visbiežāk.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja
Dana Spulle


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi