×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-25
Projekta ietvaros uzlabota pakalpojumu kvalitāte „Gaismiņās”

Siguldas novada pašvaldības sociālās aprūpes māja „Gaismiņas” augustā īstenoja Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu „Aprūpes aprīkojuma iegāde un piegāde Siguldas novada pašvaldības Sociālās aprūpes mājai „Gaismiņas”” (vienošanās Nr.14-04-LL01-L413101-000002). Projekta vispārējais mērķis ir uzlabot sociālās aprūpes pakalpojumu kvalitāti Siguldas novada iedzīvotājiem, iegādājoties aprīkojumu kvalitatīvai un klientu labsajūtu veicinošai aprūpei.

Īstenojot projektu, tika iegādāts aprūpes aprīkojums: piecas mehāniski regulējamas aprūpes gultas ar piecelšanās rokturi un matraci, trīs elektriski regulējamas aprūpes gultas ar piecelšanās rokturi un matraci – daudzfunkcionālās gultas tiek lietotas, lai atvieglotu gan klientu stāvokli, gan aprūpes procesu. Tika iegādāti astoņi gultas skapīši ar ēdināšanas dēli – mazkustīgiem klientiem un klientiem ar kustību traucējumiem ērtākai ēdināšanai, trīs dušas krēsli ar rokas balstu, kas piemēroti lietošanai cilvēkiem ar kustības traucējumiem, kā arī pieci pretizgulējuma matrači ar gaisa kompresoru, lai mazinātu izgulējumu rašanos, uzlabotu pacienta ērtības, kā arī sāpju mazināšanas gadījumos. Projekta ietvaros iegādāti arī 15 muguras balsti/atzveltnes, lai palīdzētu klientiem ar kustību traucējumiem mainīt ķermeņa stāvokli gultā, lai vieglāk būtu gan lasīt grāmatas, gan skatīties TV.

Jauns aprūpes aprīkojums uzlabo sociālās aprūpes mājas iemītnieku un citu Siguldas novada iedzīvotāju iespējas saņemt kvalitatīvākus sociālos un rehabilitācijas pakalpojumus, veicina sociālās aprūpes mājas klientu labsajūtu un apmierinātību ar piedāvātajiem pakalpojumiem, kā arī mazina viņos atstumtības sajūtu.

Projekta realizācija notika par Siguldas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem ar ELFLA līdzfinansējuma atbalstu 90% apmērā no projekta attiecināmo izmaksu summas. Aprūpes aprīkojuma iegādi un piegādi nodrošināja SAS „Slaugivita”, UAB.

Informāciju sagatavoja:
projekta vadītāja, Siguldas novada pašvaldības
sociālās aprūpes mājas „Gaismiņas” vadītāja
Gaļina Grigoroviča


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi