×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-30
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni uzņem ciemiņus no Vācijas

Draudzība starp Siguldas Valsts ģimnāziju un Tessinas (Tessin) Reģionālo skolu Vācijā aizsākās jau 1987.gadā. Tieši septembrī deviņpadsmit vācu skolēni un divi skolotāji nedēļu dzīvoja pie saviem draugiem Siguldā. Šo 27 gadu laikā izveidojusies cieša draudzība gan skolēnu, gan skolotāju vidū.

Skolēnu apmaiņas projekta ietvaros vācu skolēni apskatīja un izstaigāja Siguldas un Turaidas krāšņākās un pazīstamākās vietas, izbaudīja sporta aktivitātes, tuvāk iepazinās ar Siguldas Valsts ģimnāziju, apmeklēja galvaspilsētu un Minhauzena muzeju Duntē, izbaudīja ģimenes dienu. Līdztekus draudzībai un izklaidei bija paredzēts laiks arī kopīgiem projektiem – skolēni izstrādāja mūzikas, mākslas un deju projektus un prezentēja tos kopīgā atvadu pasākumā. Skolēni šī projekta ietvaros pierādīja  savu prasmi komunicēt un sadarboties, jo lielākoties bija jādarbojas jauktās grupās.

Sigulda vāciešiem patīk. Lai arī maza pilsēta, tā Vācijā ir labi zināma. Atsaucoties uz vācu skolotāju vārdiem, draudzība var pastāvēt tikai tad, ja to uztur un kopj. To mēs arī darām jau 27 gadu garumā. Vēlamies pateikties visiem skolēniem un vecākiem, kuri šajās dienās atbalstīja viesu uzņemšanu, it īpaši tiem, kuri uz uzņēma pat divus viesus (Zanes Sabules , Lotes Cērpas, Annijas Vītoliņas, Sigitas Lapiņas un Elizabetes Lazdiņas ģimenes). Pateicamies arī visiem skolotājiem, kuri aktīvi iesaistījās projekta norisē. Nākamā gada septembrī mēs būsim laipni gaidīti viesi apmaiņas braucienā Tessinā.

Informāciju sagatavoja:
Dzintra Meldere,
Aira Langenfelde


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi