×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-02
Mākslu skola "Baltais Flīģelis" svinēs 55 gadu jubileju

24.oktobrī plkst.18.00 Mākslu skola „Baltais Flīģelis” aicina uz skolas 55.gadadienas svinībām, kas sāksies ar Mākslas nodaļas skolotāju izstādes atklāšanu un noslēgsies ar koncertu, kurā kopā ar Mūzikas nodaļas skolotājiem muzicēs skolas absolventi – Latvijā pazīstami mūziķi. „Baltā Flīģeļa” kolektīvs, kas muzicē vēsturiski kultūrnozīmīgā vietā, īstenojot mūsdienīgus, skaistus un skanīgus projektus, atskatīsies uz bagātiem 55 gadiem, reizē sakopojot spēkus radošajām iecerēm nākotnē.

Vēstures materiāli liecina, ka siguldiešu profesionāla izglītošana mūzikā un līdz ar to vispār mākslās sākas 1959.gadā, kad dibināta Mūzikas skola, kuras pirmā direktore bija Gaida Bērziņa. Lielu iespaidu Siguldas mākslas dzīvē atstājusi arī skolas nākamā direktore Aina Salmane – folkloras ansambļa „Senleja” dibinātāja un tā ilggadēja vadītāja, stingra, prasīga un godprātīga zēnu kora dibinātāja un diriģente, solfedžo skolotāja.

55 gadu laikā līdz nepazīšanai mainījusies ne tikai skolas ēka, bet jo īpaši mācību saturs. 2001.gadā tika atklāta jaunā flīģeļa formas ēka, kas īpaši savdabīgi un interesanti skatāma no putna lidojuma. Jaunās būves ieceres iniciators un realizētājs par spīti dažubrīd nepārvaramiem šķēršļiem ir direktors Valdis Milčs, kurš vadīja Mūzikas skolu no 1979. līdz 2007.gadam. Apdzīvot tam laikam plašās un gaišās Mūzikas skolas telpas līdzās ēkas īstajiem saimniekiem sāka arī vairākas atsevišķas iestādes – Siguldas Mākslu skola, kas dibināta pirms 20 gadiem, pateicoties pirmajai direktorei Zinaīdai Ceskei, un līdz 2011.gadam arī Bērnu bibliotēka (tobrīd vadītāja Emīlija Šķestere, bibliotekāre Vaira Karlsone).

Kopš 2008.gada janvāra Mūzikas skolu vada direktors Guntars Zvejnieks, kurš 2009.gadā, kad pēc reorganizācijas Mūzikas un Mākslas skola tika apvienotas, kļuva par Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” direktoru. Viņa vadībā uzsākti jauni un vēl nebijuši projekti.

Patlaban Mākslu skolā ir četras – Mūzikas, Mākslas, Teātra un Dejas – nodaļas, kas dod iespēju apgūt mākslas profesionālā līmenī.

Visi mīļi gaidīti svinēt svētkus kopā ar mums!

Ar plašāku publicitātes materiālu aicinām iepazīties www.baltaisfligelis.lv.

Informāciju sagatavoja:
Ineta Stepiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi