×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-02
Izziņas gaisotnē aizvadīti Siguldas novada nūjošanas svētki

27.septembrī notika Siguldas novada nūjošanas svētki „Zelta Rudens Siguldā”, kuri Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā pulcēja dalībniekus gan no Siguldas, gan no tuvākas un tālākas apkārtnes – pieredzējušus nūjotājus, iesācējus un interesentus. Vecākajam svētku dalībniekam bija 72 gadi, diviem jaunākajiem – trīs gadi! Pasākuma īpašie viesi bija Mālpils novada invalīdu biedrības „Notici sev!” pārstāvji, kuri ir ar savu dzīvesprieku un aktīvu iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē iedvesmo cilvēkus dzīvot pilnvērtīgi un baudīt katru mums atvēlēto dienu.

Nūjošanas svētki bija veselības veicināšanas pasākums, tādēļ, atšķirībā no nesen Siguldā notikušajām nūjošanas sacensībām, kuras norisinājās Latvijas Nūjošanas kausa ietvaros, šoreiz izpalika sacensību gars un cīkstēšanās par medaļām. Tomēr katrs pasākuma dalībnieks saņēma īstu, turklāt personalizētu, sporta numuru, kā apliecinājumu piederībai tautas sportam un aktīvam dzīves veidam.

Svētku programma bija plaša un daudzveidīga, tādēļ ikviens varēja izvēlēties sev piemērotāko nodarbi. Tradicionālajā pārgājienā pa Gaujas senleju, baudot zelta rudens krāšņos skatus, devās spēcīgākie un pieredzējušākie nūjotāji, mērojot 12 kilometru maršrutu. Visi, kam garā trase bija pārāk liels izaicinājums, devās 5 kilometru pastaigā, maršrutā aplūkojot dažus no skaistākajiem Gaujas senlejas skatiem un vairākus apskates punktus, kuri iekļauti pilsētas tūrisma maršrutā „Siguldas pastaigas”.

Sporta un aktīvās atpūtas centrā nūjošanas instruktore Fanija Šitca iepazīstināja svētku dalībniekus ar zviedru pretestības nūjām BungyPump, kuras sportistiem un aktīviem nūjotājiem nodrošina intensīvāku treniņu un lielāku slodzi, salīdzinot ar tradicionālajām nūjošanas nūjām, bet cilvēkiem pēc slimībām un traumām ir lielisks rehabilitācijas trenažieris. Pasākuma dalībniekiem tika piedāvāti uzziņu materiāli par BungyPump nūjām, kā arī metodiskais materiāls par veselībai nepieciešamā kustību daudzuma nodrošināšanu ikdienā, nūjojot un vingrojot.

Svētku noslēgumā klātesošie baudīja karstu tēju, gardu kliņģeri, ābolus un cepumus, un draudzīgā gaisotnē risināja sarunas par visdažādākajām tēmām, sarunu gaitā dzimstot vairākām labām nākotnes iecerēm. Katrs svētku dalībnieks svētku izskaņā saņēma piemiņas velti no pasākuma rīkotājiem.

Pasākumu organizēja Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar nūjošanas instruktori Faniju Šitcu un SIA „Walking Fox”.

Informāciju sagatavoja:
Fanija Šitca
SIA „Walking Fox”
Valdes locekle


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi