×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-09
„Gada balvu medniecībā 2014” par mūža ieguldījumu saņems Gunārs Skriba

„Gada balva medniecībā” vērtēšanas komisijas sēdē, kurā notika izšķirošais balsojums par pretendentiem augstākajai atzinībai medniecības jomā, tika noteikti laureāti nominācijai par mūža ieguldījumu medniecībā. Šai nozīmīgajai nominācijai tika izvirzīti astoņi pretendenti.

„Gada balva medniecībā” tika iedibināta kā augstākā atzinība par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā un medību popularizēšanā Latvijas un vietējā mērogā. Balvas iedibināšanas iniciatori ir valstī lielākā un ietekmīgākā mednieku nevalstiskā organizācija „Latvijas Mednieku savienība” (LMS) un žurnāls medniekiem – MMD („Medības. Makšķerēšana. Daba”). Ieceres īstenošanā piedalās akciju sabiedrība „Latvijas Valsts meži” un Valsts meža dienests (VMD), finansiālu atbalstu sniedz Medību saimniecības attīstības fonds. Balvas kandidātus izvirzīja LMS reģionālās nodaļas, VMD struktūrvienības, mednieku klubi, kā arī citas, ar mežu un medībām saistītas, organizācijas.

Komisijas balsojums izšķīra, ka „Gada balvu medniecībā 2014” – godinājumu par mūža ieguldījumu medniecībā saņems:

  • Mežzinātņu doktors, Latvijas staltbriežu „veiksmes stāsta” pamatlicējs un īstenotājs siguldietis Gunārs Skriba, viņš arī pirmais un ilggadējais Gaujas nacionālā parka direktors;
  • Medniecības tradīciju negurstošs uzturētājs un vairāku, medībām veltītu, grāmatu autors Jānis Vanags;
  • Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes ilggadējais dekāns un medību tradīciju veidotājs Alfons Grīnfelds.

Turpmākajos balsojumos tika noteikti laureāti nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā valsts mērogā (četri pieteikumi) un par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionālā mērogā (15 pieteikumi). Šo balvu ieguvēju vārdi tiks paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā. Kopumā tika saņemti 27 pieteikumi.

Plānots, ka „Gada balvas medniecībā” laureātu apbalvošana un svinīgais noslēguma pasākums norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Jāatzīmē, ka Siguldas novada augstāko apbalvojumu – nomināciju „Siguldas novada Goda novadnieks 2013”, saņēma jau pieminētais Gunārs Skriba – par pirmā nacionālā parka izveidi Latvijā un mūža ieguldījumu dabas aizsardzībā, kā arī Voldemārs Gudovskis par mūža ieguldījumu mākslas un kultūras procesu attīstībā Siguldas novadā un nozīmīgu kultūras zīmju ierakstīšanā novada vēsturē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Baumanis
LMS valdes priekšsēdētājs

Foto: Ilze Pētersone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi