×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-09
Siguldā, pirmo reizi Latvijā, notiks FIS sacensības kalnu slēpošanā

Šogad jau septīto reizi Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem rīkos Baltijas kausu kalnu slēpošanā, taču ierastā viena posmā vietā, kas allaž noticis marta vidū Suomutunturos (Somija), šajā sezonā pirmo reizi ir paredzēti trīs posmi, viens no kuriem notiks arī Latvijā – Siguldas Olimpiskā centra trasē. Latvijas posmam ir piešķirts FIS statuss. Viens posms notiks Lietuvā, savukārt noslēdzošais trešais posms paredzēts ierastajā vietā Somijā.

Baltijas kausa pirmais posms norisināsies 8. un 9.novembrī Lietuvā Druskininkos, slēgtajā kalnu slēpošanas hallē Snow Arena. Visas grupas – gan elite un U21 (1994.-1998.g.) pārstāvji, gan arī U12, U14, U16 un Master grupas dalībnieki abas dienas sacentīsies slaloma disciplīnā.

Nākamie divi posmi paredzēti 2015.gadā: otrais posms notiks februāra otrajā pusē Siguldas Olimpiskajā centrā jeb Pilsētas trasē. Arī otrajā posmā paredzētas divas sacensību dienas, un, tāpat kā Lietuvā elite un U21 abas dienas sacentīsies slalomā, savukārt pārejām grupām būs milzu slaloms. Tas būs vēsturisks notikums ne tikai ar to, ka pirmo reizi Latvijā norisināsies Baltijas kausa posms, bet arī pirmo reizi Latvijā notiks kalnu slēpošanas sacensības FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) statusā.

Nākamā gada marta vidū nedēļas garumā Sumotunturos tiks aizvadīts noslēdzošais trešais posms, un tajā būs nu jau pēdējos divus gadus ierastās četras disciplīnas – Supergigants, Superkombinācija, milzu slaloms un slaloms, bet, turpinot šogad martā uzsākto tradīciju, pēdējās trīs dienās kalnu slēpotāji sacentīsies FIS sacensībās slalomā.

Baltijas kausa posmos plāno piedalīties visu trīs Baltijas valstu pārstāvji, kā arī dažu citu valstu kalnu slēpotāji. Katrā posmā dalībnieki atkarībā no iegūtajām vietām saņems punktus pēc tās pašas sistēmas kā Pasaules kausa posmos – 1.vieta – 100 punkti, 2.vieta – 80 punkti, 3.vieta – 60 punkti, savukārt 30.vieta un pārējās – 1 punkts, tādējādi nosakot labākos sezonas kopvērtējumā, kura ieskaitē tiks ņemti vērā visos trijos posmos iegūtie punkti.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi