×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-13
Izstādes atklāšana un "Ceļojumu karuselis" Jūdažos

Ceturtdien, 16.oktobrī, plkst.17.30 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks Ilzes Šuļjas tekstilmozaīkas izstādes „Ar skatu uz dienvidiem” atklāšana. Savukārt plkst.18.00 notiks sarunu cikla „Ceļojumu karuselis” tikšanās ar Pēteri Strubergu, kurš stāstīs par ceļojumu „Austrālija. Tasmānija. Jaunzēlande”.

Tekstilmozaīka ir ļoti sena un tajā pašā laikā mūsdienīga māksla. Līdz šim tā bija vienkārši audumu gabaliņu sašūšana, bet pēdējo divdesmit gadu laika tā ir attīstījusies kā mākslas veids.

Pirmā aizraušanās ar tekstilmozaīku, pirmie darbi un pirmā uzdrīkstēšanās piedalīties izstādēs Ilzei Šuļjai parādījusies tikai 2012.gadā, kad pie izcilās tekstilmozaīkas meistares Aijas Rācenājas apgūtas tekstilmozaīkas tehnikas.

Tekstilmozaīkas izstāde „Ar skatu uz dienvidiem” iecerēta kā publisks atskats uz laiku, kurā aizsākusies interese par tekstilmākslu, tapuši pirmie darbi un pirmās izstādes. Tieši tāpēc darbos attēloto lietu un sižetu izvēle ir ļoti plaša. Blakus tradicionālās tekstilmozaīkas darbiem liela uzmanība tiek veltīta tās mākslinieciskajam izpausmes veidam. Ekspozīciju veido ne tikai mākslas darbi, bet arī apģērbs, somas un interjera priekšmeti.

Līdz šim Ilzes Šuļjas tekstilmozaīkas darbi eksponēti grupu izstādēs Gulbenē, Bauskā, Tukumā, Rīgā, Čehijā, Vācijā, kā arī Birmingemā (Anglija) un Sanktpēterburgā (Krievija).

Darbu izstāde ir aplūkojama pirmdienās un piektdienās no plkst.9.00 līdz 17.00, otrdienās un ceturtdienās no plkst.11.00 līdz 19.00. Trešdienās, sestdienās un svētdienās – slēgts. Ieeja – bez maksas.

Pēc izstādes atklāšanas pasākuma visi aicināti piedalīties sarunu ciklā „Ceļojumu karuselis”, kurā būs iespēja iegūt sajūtas no neklātienes ceļojuma. Ceļojums – tas ir piedzīvojums, ko patiesi ir vērts izbaudīt. Brīnišķīgi skati, piedzīvojuma garša un neaizmirstamas sajūtas iepriecina jebkuru ceļotāju. Ar tautā iemīļotiem un populāriem cilvēkiem dosimies neklātienes ceļojumos ārpus Latvijas robežām, apceļojot dažādas pasaules valstis.

Ceļojumu stāstu ciklā „Ceļojumu karuselis” rakstnieks, pasaules apceļotājs Pēteris Strubergs pastāstīs par Austrāliju, Tasmāniju un Jaunzēlandi. Būs iespēja vērot košas bildes, redzēt oriģinālus suvenīrus, uzzināt daudz interesanta par citu tautu kultūru, vēsturi un tradīcijām.

Ceļojumu stāstu cikls „Ceļojumu karuselis” notiks Jūdažu Sabiedriskajā centrā katra mēneša trešajā ceturtdienā, sešu mēnešu garumā. Ieeja maksa „Ceļojumu karuselī” – 1,50 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Jūdažu Sabiedriskā centra vadītāja
Jeļena Ozoliņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi