×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-15
Siguldas novada Dome prezentē jaunos elektromobiļus

15.oktobrī notika Siguldas novada Domes jauno elektromobiļu prezentācijas pasākums.

Ar Latvijas Republikas valsts budžeta programmas „Klimata pārmaiņu finanšu instruments” (KPFI) atbalstu pašvaldība iegādājās divus elektromobiļus Volkswagen e-up!. Vienu no videi draudzīgajiem un ekonomiskajiem elektromobiļiem izmantos Siguldas novada Domes Sociālā dienesta darbinieki, otrs tiks izmantots pašvaldības administrācijas vajadzībām. Jaunie elektromobiļu lietotāji devās izmēģinājuma braucienā, kā arī tika demonstrēts, cik ļoti vienkārši ir iespējams uzlādēt elektromobili.

Paredzēts, ka, izmantojot elektromobiļus, tiks ietaupīti pašvaldības līdzekļi, jo to ekspluatācijas izmaksas ir būtiski zemākas nekā automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem. Viens elektromobilis Volskwagen e-Up! patērē 11.7 kWh elektroenerģijas uz 100 km, kas pēc Latvenergo pamata tarifa 0.153 eiro par vienu kilovatstundu, izmaksā 1.76 eiro, jeb aptuveni 1.4 litrus benzīna. Ar šādu degvielas daudzumu, patērējot vidēji 7 litrus uz 100 l\km, ar automašīnu var nobraukt daudz mazāku attālumu – tikai 20 km.

Videi draudzīgie un ekonomiski izdevīgie elektromobiļi pašvaldībai izmaksāja 14 064,60 eiro, projekta kopējās izmaksas ir 51 060 eiro, no kuriem Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta piešķirtais finansējums ir 72.54% jeb 36 995,40 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi