×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-30
Sociālajā akcijā aicina šķirot atkritumus un palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm

Vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa „Eco Baltia grupa” un AS „Latvijas Zaļais punkts” sociālajā akcijā „Otrā dzīve” aicina iedzīvotājus šķirot atkritumus un tādējādi palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm. Par katru „Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmumu (PSIA „Jumis”, SIA „EKO Kurzeme” un SIA „Eco Baltia Vide”) konteineros papildu sašķiroto stikla kilogramu (kg) tiks ziedots viens eiro cents labdarības organizācijai „Ziedot.lv” ar mērķi palīdzēt ģimenēm, kuras nonākušas nelaimē. Akcija „Otrā dzīve” notiks līdz 2015.gada 31.janvārim.

Par katru akcijas „Otrā dzīve” laikā sašķiroto papildu kilogramu stikla „Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmumu (PSIA „Jumis”, SIA „EKO Kurzeme” un SIA „Eco Baltia Vide”) šķirošanas konteineros tiks ziedots viens cents „Ziedot.lv” labdarības projektam „Mantu otrā dzīve”, no kura ar sadzīvei nepieciešamām lietām tiek atbalstītas ģimenes, kas nonākušas nelaimē.  

Arī Siguldas novada iedzīvotāji aicināti aktīvi iesaistīties sociālajā akcijā „Otrā dzīve” un šķirot stiklu Siguldā pieejamajos konteineros, tādējādi palīdzot līdzcilvēkiem. Sev tuvāko PSIA „Jumis” šķirošanas konteineri Siguldas novada iedzīvotāji var atrast kampaņas mājaslapā.


Informācija:

Jaunākā statistika liecina, ka vidēji viens Latvijas iedzīvotājs gadā rada ap 300 kilogramiem atkritumu (Eurostat 2012.gada dati), bet kopumā gada laikā visi Latvijas iedzīvotāji kopā rada 600-700 000 tonnas sadzīves atkritumu. Sadzīves atkritumos aptuveni 30% jeb 210 000 tonnas veido izlietotais iepakojums, ko ērti var šķirot publiski pieejamajos konteineros. 2013.gadā Latvijā tika radītas 49 320 tonnas stikla iepakojuma, no kura 61% tika nodots pārstrādei vai otrreizējai izmantošanai.

Latvijā ir viens no Eiropas Savienībā sliktākajiem rādītājiem sadzīves atkritumu otrreizējā pārstrādē – vidēji 80-90% atkritumu joprojām nonāk poligonos, kamēr Eiropas Savienībā vidēji zem 60% (Eurostat 2012.gada dati). Latvija ir apņēmusies līdz 2020.gadam pārstrādāt vismaz 50% no mājsaimniecību sadzīves atkritumiem.


Informāciju sagatavoja:
Dace Jansone
„Eco Baltia grupa” Korporatīvās komunikācijas direktore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi