×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-03
Skolas iela kļūs par divvirzienu ielu

No 5.novembra līdz 7.novembrim Skolas ielā tiks uzstādītas jaunas ceļazīmes un no 14.novembra Skolas iela būs divvirziena iela.

Satiksmes izmaiņas saistītas ar to, ka Skolas ielā atrodas Siguldas novada bibliotēka, Jaunrades centrs un bērnudārzs „Pasaciņa”, tādēļ pēdējā gada laikā ir pieaugusi gājēju un transporta kustība. Pašvaldība, rūpējoties par gājēju drošību, izbūvējusi jaunu gājēju ietvi Skolas ielā no Līvkalna ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, paredzot arī papildus iespējas novietot automašīnas pie bērnudārza. Savukārt, lai uzlabotu transporta kustību un iespēju novadniekiem ērtāk piekļūt bibliotēkai, Jaunrades centram un bērnudārzam, ielā tiks izveidota divvirzienu kustība.

Turpmāk automašīnas stāvvietās gar Skolas ielu būs jānovieto paralēli braukšanas virzienam.

Projekta ietvaros Skolas ielā no Līvkalna ielas līdz Krišjāņa Barona ielai tika izbūvēta arī lietus ūdens kanalizācijas sistēma un labiekārtota teritorija. Būvdarbu veikšanai pašvaldība no budžeta līdzekļiem izlietoja vairāk nekā 100 000 eiro.

Siguldas novada pašvaldība aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un sekot līdzi ceļazīmēm un norādēm.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Māris
- 2014-11-09 22:35

Skolas ielas labiekārtošana turpinās! Tūliņ Skolas iela sasniegs Siguldas rekordu ceļa zīmju kilogramos uz kvadrātmetru un ātrumvaļņu skaitā, uz puskilometru ir jau trīs.
Izskatās, ka ir pārforsēts tiešām, un vēl stāvvietaās laika ierobežojums - stunda, tad būtu vēl pielikuši, ka tas attiecas uz darbadienām

Atbilde: Māris
Minks
- 2014-11-10 08:49

Nezinu gan. man viss liekas pareizi. pa to ielu tik daudz bērnu staigā, vēl tur ir tas skolēnu centrs, bibliotēka. Nav ko lidot, 2 sekundes neko nemaina autobraucējam.

Māris
- 2014-11-04 00:29

un vēl
Ziemā verētu rasties problēmas ar sniega novietošanu posmā no bibliotēkas līdz Līvkalna ielai. Varbūt ir lietderīgi bērnudāza sētu attālināt no jaunā celiņa par pāris metriem, lai būtu kur sniegu nostumt. Vai arī daļu no bērnudārza iežogotās meža teritorijas atvērt un izveidot tajā publiski pieejamu skvēru, tik pat bērnudāzs visu iežogoto teritoriju neizmanto.
Nobeigumā- pirms ziemas vajadzētu pilsētā pābaudīt bruģētos celiņus un novērst defektus, piem. Raiņa parkā vairākās vietās un pretī mājai Kronvalda ielā 3 [nepatīkama bedre, bet tur iet skolēni]

Atbilde: Māris
Administrācija
- 2014-11-04 15:30

Labdien, Māri!
Paldies par konstruktīviem ieteikumiem, nodosim atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem un iestādēm.

Ar cieņu
www.sigulda.lv administrācija

Māris
- 2014-11-04 00:17

Turpinu
Ja ir gājēju celiņa apgaismojums, vai ir lietderīgi atstāt veco apgaismojumu?
Būvējot celiņu no K.Barona ielas līdz bibliotēkai, vecais celiņš tika pilnībā demontēts, lai gan bija labā stāvoklī, vai nebija iespēja ietaupīt naudu, piebūvējot malu klāt pie vecā celiņa. Tāpat varēja nomainīt pilnīgi visas bojātās apmales ielas braucamajai daļai jaunā celiņa pusē, tagat dažas sabrukušās nepatīkami kontrastē ar jauno celiņu.
Pretī bibliotēkai bija labi paaugušās kļavas, kuras likvidēja stāvvietas izbūvei, varbūt var apdomāt par košumstādijumu veidošanu starp jauno celiņu un bibliotēkas sētu

Māris
- 2014-11-04 00:07

Tagad Skolas iela ir neparasti gaiša un plata izskatās, paldies pilsētai par to. Agrāk te bija tumšs kakts, tagad viena no "krutākajām" ielām.
Tomēr dažas iebildes.
Ja atjaunojas divvirzienu kustība, tad vajadzētu pamatīgi apgriezt apstādījumus mājai Skolas ielā 2 gar K.Barona ielu, jo ir slikta redzamība, braucot no Skolas ielas pilsētas vidusskolas virzienā, pirms K.Barona ielas krustošanas, kreisajā pusē, jau ar velosipēdu braucot ir probēmas, ar mašīnu būs vēl sliktāk.
Derētu izvietot atkritumu kastītes pie vieniem no bibliotēkas vārtiem un pie bērnudārza vārtiem- tās mazās uz stabiņiem.

Pasākumi