×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-07
Aizvadīta diskusija ar ekspertiem par Siguldas novada kultūras attīstību

Trešdien, 5.novembrī, Siguldas Jaunās pils Svētku zālē notika Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvaldes  un Siguldas Attīstības aģentūras organizētā ideju radīšanas diskusija „Siguldas vide un impulss aizrautīgai pilsētai” ar mērķi apzināt Siguldas mūsdienīgas attīstības iespējas kultūrvēsturiskajā vidē, veidojot programmu „Latvijai 100”. Tās rezultāti tiks izmantoti arī „Siguldas novada Kultūrpolitikas stratēģijas 2015. - 2019.” izstrādē.

Diskusijā Siguldas novada pašvaldības pārstāvji no Īpašumu , būvniecības un investīciju pārvaldes,  PA „Siguldas Attīstības aģentūras” un Kultūras pārvaldes  tikās ar ārējiem  ekspertiem,  lai uzzinātu viedokli no malas.

Liels prieks par Kultūras ministrijas Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītājas Daces Ziemeles pienesumu un ieinteresētību Siguldas novada attīstībā, Valts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Rīgas nodaļas pārstāvja Jāņa Asara, UNESCO kultūras sektora pārstāves Ievas Švarcas un Rakstnieku savienības pārstāvja Sergeja Moreino sniegtajām atziņām. Daudz lielisku ideju izskanēja no radošo industriju sektora pārstāvjiem: māksliniecēm un uzņēmējām Zinaīdas Ceskes un Ievas Vītolas no papīrmākslas darbnīcas „Viktora vēstules” un projektu vadītājas ar ilggadēju pieredzi Britu padomē Maijas Ūdres.  Ar bagātīgu pieredzi dalījās FOLD redaktori, arhitekti un urbānisti Evelīna Ozola un Toms Kokins. Kā īpaši vērtīgas jāatzīmē producentes un kultūras menedžeres, Latvijas Kultūras akadēmijas lektores Leonardas Ķesteres sniegtās idejas un vērtējumi.

Diskusijas rezultātā tika padziļināta izpratne par Siguldas iespējām, meklēti virzieni, kuros Siguldas novada pašvaldība varētu strādāt nākamos četrus līdz piecus gadus. Diskusijas nobeiguma daļā tika pārrunātas jau konkrētas idejas un iniciatīvas, un ar radošu izpausmju palīdzību darināta burvju recepšu grāmata „Siguldas vieta Latvijas 100gadē”.

Ar šo atklāto stratēģijas pilnveides procesu tika gūts apliecinājums, ka spēja uzticēties un iesaistīt cilvēkus kopīgā domāšanas un sarunu procesā nes pozitīvus rezultātus. Vēloties strādāt kā pārmaiņu katalizators, Siguldas novada pašvaldība uzskata, ka būtiskas izmaiņas var panākt, nevis sēžot vienatnē pie galdiem birojos un runājot šauros lokos, bet tikai radot iespējas un vidi, kur kopīgi var diskutēt, apmainīties viedokļiem, zināšanām un idejām un vienoties konkrētai rīcībai.



Informāciju sagatavoja:
Kultūras pārvaldes vadītāja
Jolanta Borīte


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi