×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-13
Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa 2014

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa jau 10.gadu, atsaucoties Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā aicinājumam, piedalās Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļā, iepazīstinot ar Ziemeļvalstu autoru darbiem literārajās izstādēs, organizējot konkursus, debates un, pēc tradīcijas, iededzot svecītes, lasot grāmatas Rītastundā.

Šī gada Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas vienojošā tēma – „Troļļi Ziemeļos”, tāpēc, sadarbojoties ar Siguldas pilsētas vidusskolas 3.a, 4.a, 4.c klasēm (skolotājas Iveta Krūzīte, Ināra Dalke, Ligita Daļecka), bibliotēkas pasākumos īpašu vietu ieņēma Somijas zviedru rakstnieces Tūves Jānsones, kas mums vislabāk pazīstama kā grāmatu par trollīšiem Muminiem autore, daiļrade un viņas grāmatu fragmentu lasījumi.

Mazie apmeklētāji bija sagatavojuši mājasdarbus (liels paldies par ieguldīto darbu Vizuālās mākslas skolotājai Rudītei Kašai), kā arī patiesi interesējās un uzdeva dažādus jautājumus par savādo Muminu ieleju un tās iemītniekiem. Atbildes, protams, rodamas grāmatās, jeb Tūves Jānsones vārdiem runājot: „Bērnam pašam jādomā tālāk, pašam pēc savām spējām jāturpina izjust grāmatu.” Tas arī ir Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas galvenais mērķis – iepazīstināt, ieinteresēt un ļaut saprast. Īpašs paldies jāsaka bibliotekārei Vairai Karlsonei, kas desmit gadu garumā mazos siguldiešus ir vedusi uz šo mērķi.

Informāciju sagatavoja:
SNB Bērnu literatūras nod. vadītāja
Dzintra Kalniņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi