×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-15
Patriotisma nedēļa Siguldas Valsts ģimnāzijā

Patriotisma jūtu veidošana un stiprināšana ir viena no svarīgākajām audzināšanas darba sastāvdaļām. Katrā skolā ir izveidojušās savas tradīcijas, kā labāk veikt šo uzdevumu. Novembris Latvijas vēsturē ir nozīmīgiem notikumiem bagāts mēnesis, tāpēc ģimnāzijā no 10. līdz 14.novembrim īpaša uzmanība tika pievērsta patriotisma jūtu stiprināšanai.

Patriotisma svētki 10.novembra rītā skolas zālē sākās ar folkloras grupas „Vilkači’ koncertu. Seši dažādu profesiju puiši, atraktīvi dziedot latviešu tautas dziesmas un spēlējot nacionālos mūzikas instrumentus, pierādīja, ka piedalīties folkloras kopā ir stilīgi un moderni. Vēlāk audzināšanas stundā notika vidusskolas klašu patriotisko dziesmu konkurss, veltīts Lāčplēša dienai.

Vidusskolas posmā patriotisko dziesmu konkurss tiek rīkots jau trešo reizi un pamatoti ir uzskatāms par skaistu un nozīmīgu tradīciju. Konkursā piedalījās desmit klašu kolektīvi. Skolas pedagogu žūrija vērtēja muzikalitāti, uzstāšanās prasmes, noformējumu. Pirmo vietu ieguva 10.a.klases (audzinātāja Anda Vīksna) dziedātā dziesma „Saule, Pērkons, Daugava” un 11.c. klases (audzinātāja Lilita Ikauniece) dziesma „Dod, Dieviņi”, otro vietu - 12.b. klases (audzinātāja Kristīne Apine) dziesma „Kad ar uzvaru”, 3.vietu- 12.d. klases (audzinātāja Anita Ūdre) dziedātā dziesma „Daļa Rīgas”.

11.novembrī pirmo reizi patriotisko dziesmu konkursā piedalījās arī 7. -9.klašu skolēni, kuri patīkami pārsteidza žūriju ar dzīvesprieku, atraktivitāti un muzikalitāti. Šajā klašu grupā visaugstāk tika novērtēta 8.m.klases (audzinātāja Daiga Jēkabsone) dziedātā dziesma „Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”, 2.vietā - 7.c.klases (audzinātāja Indra Upīte-Dambīte) dziedātā dziesma „Cielaviņa”, divas 3.vietas - 7.b.klases (audzinātāja Ilze Koļesnikova) dziedātā dziesma „Tik un tā” un 8.b.klases (audzinātāja Kristīne Ūzuliņa) dziesma „Par Latviju”.

Lāčplēša dienas noslēgumā skolēni un skolotāji piedalījās Lāpu gājienā.

14.novembrī notika svinīgs pasākums par godu Latvijas Valsts 96.dzimšanas dienai, kurā skolēnus uzrunāja Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa. Siguldas novada sporta izglītības metodiķe Karīna Putniņa apbalvoja ģimnāzijas 10.a. un 7.b. klašu skolēnus par titula „Aktīvākā klase Rudens krosā” iegūšanu. Svinīgajā pasākumā uzstājās arī patriotiskās dziesmas konkursa uzvarētāji un pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”.

Vēlam priecīgus svētkus skolotājiem un skolēniem!

Informāciju sagatavoja:
SVĢ direktora vietniece audzināšaans jomā Ilze Koļesnikova,
Klašu audzinātāju MC vadītāja Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi