×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-19
Ieva Kubliņa viesojas pie „KB Academy” meitenēm

Leģendārā latviešu basketboliste Ieva Kubliņa valsts svētku priekšvakarā piedalījās Klāva Bedrīša „KB Academy” meiteņu treniņā. Ieva stāstīja par savu basketbolistes karjeru, ASV iegūto izglītību, atbildēja uz jautājumiem un konkursos izspēlēja divus savus basketbola kreklus.

Ieva Kubliņa nesen kā ir beigusi profesionālo karjeru. Tās laikā viņa guva lielus panākumus, spēlējot Lietuvas, Francijas, Krievijas, Čehijas, Ungārijas un Turcijas vadošajos klubos. Pirms savas profesionālās karjeras sākuma Kubliņa ieguva augstāko izglītību „Virginia Tech” universitātē. Pateicoties tur demonstrētajam sniegumam, Kubliņa kļuva par pirmo latvieti, kas izraudzīta WNBA (Sieviešu Nacionālā Basketbola asociācija) draftā. Kubliņa ilgus gadus spēlēja arī Latvijas izlasē. 2007.gadā Eiropas čempionātā sieviešu izlase ar Kubliņu sastāvā izcīnīja rekordaugsto ceturto vietu, gadu vēlāk komanda izcīnīja tiesības piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs. Latvijas sieviešu izlase kļuva par pirmo (un pagaidām vienīgo) Latvijas sporta spēļu komandu, kas ir piedalījusies vasaras olimpiskajās spēlēs. Latvijas sieviešu izlases spēle olimpiādē pret Krieviju vēl joprojām ir visu laiku skatītākā basketbola pārraide Latvijā. Ieva Kubliņa bija viena no tās izlases līderēm.

Konkursos ar basketbola elementiem „KB Academy” meitenes izspēlēja divus Ievas Kubliņas basketbola kreklus. Ar vienu viņa izcīnīja zeltu Francijas čempionātā, ar otru – sudrabu Eirolīgā. Veiksmīgākās bija Nadīna Lasmane un Silvija Segliņa. Pēc treniņa meitenēm bija iespēja aprunāties ar Latvijas basketbola leģendu.

Savā uzrunā Kubliņa atminējās, ka basketbolu sākusi spēlēt piecu gadu vecumā, turklāt sākumā tas viņai nemaz nav gājis pie sirds – pirmajā nometnē katru dienu raudājusi un trešajā dienā jau devusies mājās. Tomēr ar laiku domas par groza bumbu mainījās. Pateicoties basketbolam, izdevies nopelnīt apmaksātas studijas ASV, kur izdevās gūt milzu rūdījumu, apgūt angļu valodu, kas sākumā sagādājusi problēmas, iegūt izglītību un ielikt stingrus pamatus profesionālajai karjerai.

„Nav svarīgi, kādā līmenī jūs spēlēsiet basketbolu, taču treniņos gūtais rūdījums jums noderēs jebkurā dzīves situācijā,” meitenes iedrošināja Kubliņa. Lai arī viņa pati basketbolu sāka spēlēt ļoti agrā vecumā, Kubliņa norādīja, ka netrūkst piemēru, kad augstu līmeni sasniedz arī relatīvi vēlu sporta gaitas uzsākušie basketbolisti. „KB Academy” meitenes treniņus uzsāka tikai pērn.
Kā savu lielāko panākumu basketbolistes karjerā Ieva Kubliņa atzīmēja dalību olimpiskajās spēlēs Pekinā. Meitenēm viņa novēlēja turpināt cītīgi trenēties un nepamest iesākto. Pēc treniņa tika uzņemtas gan kopbildes, gan individuālās bildes ar leģendāro basketbolisti.

Treniņš kopā ar Kubliņu bija pirmais no vairākiem šosezon plānotajiem kopīgajiem treniņiem ar sporta sabiedrības izcilniekiem. Jāatzīmē, ka „KB Academy” meitenes jau ir sākušas sezonu un piedalās arī Latvijas Jaunatnes līgas sacensībās. Taču treniņiem jebkurā laikā var pievienoties jebkurš interesents – arī puiši. Daži jau apmeklē „KB Academy” treniņus, un nākotnē varētu tikt veidotas arī puišu komandas, ja audzēkņu skaits būs pietiekams komandu komplektācijai.

Treniņu grafiks:

  • Pirmdienās no 16.30 līdz 18.00 Allažu sporta centrā
  • Otrdienās no 18.00 līdz 19.30 Siguldas Valsts ģimnāzijā
  • Trešdienās no 16.00 līdz 17.30 Allažu sporta centrā
  • Piektdienās no 17.30 līdz 19.00 Siguldas Valsts ģimnāzijā

Detalizēta informācija par treniņiem, spēlēm, norēķiniem un citiem jautājumiem individuāli pie trenera Jāņa Šulta (tālr. 27723233).


Informāciju sagatavoja:
„KB Academy”
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi