×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-22
Allažos norisināsies ikgadējā Tēlniecības diena

Piektdien, 28.novembrī, plkst.13.00 Allažu pamatskolā notiks ikgadējā Tēlniecības diena, kuras vadmotīvs šogad būs „Faktūra un tauste”.

Jau ceturto gadu latviešu tēlniecības klasiķa Teodora Zaļkalna dzimtajos Allažos notiks „Tēlniecības diena”. Šogad bērni varēs radīt objektus, pētot un radot dažādas izteiksmīgas virsmas faktūras un formas. Tas būs darbs vairāk ar tausti un jušanu un mazāk ar acīm, interesanti, ņemot vērā mūsdienu divdimensiju virtuālās pasaules nospiedošo ietekmi.

„Faktūra un tauste” – divi savstarpēji saistīt elementi, kas piemīt ikvienam tēlnieciskam objektam, bet kuri ir tik pašsaprotami, ka bieži vien nemaz netiek pamanīti. Darba virsmas faktūra skulptūrai piešķir materialitāti un raksturu, realitātes sajūtu. Savukārt jautājums par tausti – pieskaršanos tēlniecībai ir vienmēr bijis tāds kā strīdus ābols, jo vieni saka, ka māksla jāskatās ar acīm, bet citi uzstāj, ka mākslas jāizbauda ar visām iespējamām maņām. Skulptūra ir jāiztausta, lai vislabāk sajustu un novērtētu tās plastiku un virsmas plastiku.

Tēlniecības dienā ikvienam interesentam būs iespēja „atvērt acis” par šo tēmu, ko patiesībā ikdienā redzam ik mirkli, bet nemaz neiedomājamies par apkārt esošo faktūru daudzveidību.

Stāstījuma laikā tiks rādīti gan attēli ar interesantākajiem faktūras piemēriem tēlniecībā, gan arī pašiem iztaustīt dažādu tēlniecības materiālu virsmu paraugus.

Praktiskajā daļā dalībniekiem būs sagādāti materiāli, ar ko veidot apjomā un faktūrā neparastus objektus, tādejādi pašiem atklājot, kā ar atšķirīgu virsmu komponēšanu panākt vēlamo iespaidu.

Jaunajiem māksliniekiem palīdzēs mākslinieki: Gundega Evelone, Andris Landaus, Simona Larka, Ilze Aulmane, Anna Rasmus.
Tēlniecības dienu Allažos organizē Allažu Tautas nams sadarbībā ar Allažu pamatskolu. Pasākums ir bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi