×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-11-25
Laurenču sākumskolas skolēni viesojas zinātnes centrā

20.novembrī Laurenču sākumskolas 6.klases skolēni devās uz zinātnes centru „Z(in)oo”.

Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja sarunāties ar trīs Latvijas zinātnes centru izveidotāju un „Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centra” valdes locekli Paulu Irbinu, kurš aicināja jauniešus domāt par savu nākotnes nodarbošanos un nebaidīties darīt to, ko viņi patiešām vēlas.

Skolniekiem bija iespēja apskatīt un izmēģināt zinātniskā centra ekspozīcijas. No centra eksponātiem jauniešiem vislabāk patika Tesla spole, kartings un līdzsvara kāpnes, pa kurām ejot un nonākot vidū, tās sasveras, un ir jāspēj noturēt līdzsvaru. Jaunieši piedalījās arī radošajā darbnīcā, kurā bija iespēja pašiem izveidot mehānisku robotiņu “Lego Mindstorms NXT”, un katram bija iespēja izveidot mehānisku robotiņu skolotāja Anša Rezgaļa vadībā. Jaunieši atzina, ka neko tādu iepriekš nebija redzējuši, tāpēc bija lielāka interese pētīt un darboties.

Pasākuma dalībnieki atzina, ka šāda veida aktivitātēs iesaistītos vēl, ja būtu tāda iespēja. Šis pasākums tiek rīkots programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” ietvaros. Pasākuma mērķis ir - rosināt tehnoloģisko jaunradi, motivēt jauniešus inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Uzņēmums SIA „Aspired”, sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, rīko pasākumus projekta „Pakalpojumu sniegšana tehnoloģiskās jaunrades un inovācijas rosināšanai jaunatnes vidū – zinātnisko ekspozīciju apmeklējumi” ietvaros, kur skolām no katra reģiona tika dota iespēja doties uz kādu no Latvijas zinātnes centriem.

Informāciju sagatavoja:
Ginta Galiņa
Projektu vadītāja SIA "Aspired"
Ventspils Augsto tehnoloģiju parks1


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi