×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-01
Par videi draudzīgu rīcību notika dialogs ar skolēniem

Siguldas novada pašvaldības INTERREG IVC programmas ietvaros īstenotā projekta „Pasākumu ietekme uz kultūrvēsturisko mantojumu” (ZEN) ietvaros izstrādāta kopīga metodoloģija, lai samazinātu festivālu un kultūras notikumu ietekmi uz vēsturiskajiem centriem un vidi un izdota Rokasgrāmata.

Novembra nogalē sadarbībā ar Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociāciju tika veidots dialogs ar Siguldas pilsētas vidusskolas jauniešiem par gudru pasākumu apmeklēšanu, kā arī demonstrēts videi draudzīgs pasākums. Tikšanās laikā klātesošajiem bija iespēja noskatīties divas laikmetīgās dejas mini izrādes „Dynamic” un „Breikeri arī runā”.

Izrāde „Breikeri arī runā” veidota, sadarbojoties diviem breikeriem un liekot uzsvaru uz viņu individualitāti. Dejotāji, kā ierasts, veica savus izgājienus (breika dejotāji pieraduši uzstāties batlos – 30 sekunžu garos izgājienos/savstarpējās dejas meistarības cīņās), taču demonstrēja ne tikai tehnisko varēšanu, bet arī improvizēja, domāja, runāja klasiskās mūzikas pavadījumā.

Savukārt izrādē „Dynamic” horeogrāfe Olga Žitluhina dalījās pieredzē par to kā tapis šis solo darbs. Visintriģējošākais ir tas, ka darbu nedrīkstēja rādīt ātrāk nekā deviņus mēnešus pēc tā pabeigšanas, turklāt, līdz pirmizrādei tas jāmēģina katru dienu. Olga Žitluhina apgalvoja, ka tiešām 16 mēnešus ik dienu ir mēģinājusi savu solo. Tomēr viņa pati smejas, ka šādā situācijā, protams, process ņem virsroku pār rezultātu. Arī nepareizi?

Pasākuma ietvaros tika izmantotas minimālas gaismas - lokāli izmantojamās. Muzikālajam pavadījumam izmantoja nelielu skaņu pastiprinošu iekārtu. Šis dialogs ar asociāciju palīdzību rosināja jauniešus mainīt domāšanu par lietām, par procesiem.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi