×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Siguldas kalnu maratons

30. septembris 10.00

Kalnu maratons Siguldā norisināsies jau 14.gadu, taču arī šajā reizē organizatori sarūpējuši pārmaiņas. Kopumā dalībniekiem atbilstoši spējām un sagatavotībai būs pieejamas trīs distances – 14 kilometru, kur, līdzīgi kā iepriekšējos gados, būs iespēja mērot vairāk nekā 600 metru augstuma kāpumu. Aptuveni 700 metru augstuma kāpumu būs iespēja pārvarēt 40 kilometru distancē. Bet pirmo reizi sacensību vēsturē maratona distances (80+ kilometri) kāpumu summa pārsniegs 3000 metrus.

Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senielejas takām un atsevišķos posmos arī pa ielām. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājnieku tiltu pie Velnalas. Sacensībās būs arī nekad iepriekš neskriets posms. Tāpat mainīts trases plānojums – no tradicionālajiem diviem uz trim, bet krietni īsākiem apļiem; maratonistiem visi leģendārie Siguldas kāpumi šogad būs jāpieveic vismaz trīskārt.

Senielejas parka takas uz skrējiena laiku netiks slēgtas, tāpēc organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nedosies skrējienā, piedalīties pasākumā, trasē uzmundrinot skrējiena dalībniekus.

Sacensībām reģistrēties līdz 27.septembrim iespējams šeit vai, zvanot uz tālruni 29624863. Sacensību nolikums pieejams šeit.

Siguldas kalnu maratons nav ierobežots ar klasiskā asfalta maratona kanoniem. Tam ir sava filozofija, kas izaicina un pārbauda kā fizisko, tā psiholoģisko gatavību. Maratona trase ik gadu tiek mazliet mainīta, lai pārsteigtu sacensību dalībniekus, maršrutā iekļaujot gan Gaujas Nacionālā parka takas, gan trepes, gan nogāzes.  

Kopš 2008.gada maratona distance ir iekļauta pasaulslavenā Monblāna maratona kvalifikācijas skrējienu listē, trase tiek sertificēta atbilstoši kalnu maratonu pasaules standartiem. Savukārt 80 kilometrus garā distance ir iekļauta Latvijas kausā ultra skriešanas distancēs.

Pasākumi