×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Siguldietes Ligitas Rozes dimanta izšuvumu mozaīku izstāde „Dimantu toņu relaksācija” Siguldas pagasta Kultūras namā

2. maijs - 20. maijs

No 2. līdz 20.maijam Siguldas pagasta Kultūras namā būs skatāma siguldietes Ligitas Rozes dimanta izšuvumu mozaīku izstāde „Dimantu toņu relaksācija”.

„Kad jau likās, ka tevi nekas vairs nevar pārsteigt – tu ieraugi ko apbrīnojamu! Šis ir laikmets, kad daudz cilvēku izmanto internetu, lai iegādātos dažādas lietas. Arī es šajā ziņā neesmu izņēmums. Viss sākās, gadu atpakaļ. Acīm slīdot pāri plašajam piedāvājumu klāstam, es pamanīju glezniņu, kura izskatījās kā izšūta, bet tās mirdzums man lika saprast, ka izšuvums nav diegi, bet gan mazi, mirdzoši akmentiņi! Tas mani pārsteidza! Ko tādu vēl nebiju redzējusi, un sajutu lielu vēlmi pamēģināt salikt šāda veida mozaīku, kas pārtop brīnišķīgā gleznā. Viena maza izmēra glezniņa pārvērtās jau nelielā sienas galerijā. „Apetītei augot”, ir auguši arī gleznu izmēri, līdz pat pusmetram un vairāk. Manā kolekcijā ir jau vairāk kā 20 dažāda izmēra gleznas, par visdažādākajām tēmām. Pabeigto mozaīku rezultāts ir apbrīnojami skaists! – kā īstas, ar otu gleznotas gleznas. Tikai apskatot tuvāk, tu saproti, kas veido šo burvīgo gleznu – mazi mirdzoši dimantiņi” stāsta izstādes darbu autore Ligita Roze.

No 16. maija līdz 19. maijam no plkst. 16.00 līdz 18.00 izstādē varēs satikt darbu autori, uzdot jautājumus un izmēģināt savas spējas tehnikas apgūšanā.

Dimantu gleznu „izšūšana” ir ļoti relaksējošs process, sava veida meditācija. Šis hobijs piemērots tikai tiem cilvēkiem, kuriem piemīt pacietība darīt ko ilgstoši un monotoni. Mozaīkas likšanai nav vecuma ierobežojumu, jo var izvēlēties gleznas bildi par jebkādu sev mīļu un tuvu tēmu, izvēles piedāvājums, kā arī gleznas izmēri ir ļoti plašs un daudzveidīgs. Viss atkarīgs no paša vēlmēm un pacietības mēra.

Izstāde aplūkojama darba dienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.

Ieeja – bez maksas

Pasākumi