×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Aproču izgatavošanas darbnīca „Baltu Rotas” veikalā – darbnīcā Siguldas pils kompleksā

20. maijs 10.00

Gatavojoties Siguldas 810 un Latvijas 100, „Baltu Rotas” aicina ikvienu uz rotu izgatavošanas darbnīcām Siguldas pils kompleksā, „Baltu Rotu” veikalā – darbnīcā Pils ielā 16. 

Kopā ar meistaru tiks gatavoti ar seniem motīviem rotāti bronzas gredzeni un aproces kopīgi veidojot izstādi, kas tiks atklāta Siguldas novada svētku laikā un turpināsies līdz 22.jūnijam. Izstādē būs apskatāmas gan izgatavotās rotas, gan stāsts par to tapšanu. Izgatavotās rotas būs iespēja saņemt pēc visu dalībnieku kopējās izstādes.

„Baltu Rotas” dibinātājs Vitauts Straupe rotu izgatavošanas nodarbības vadījis gan Latvijā, gan ASV un Brazīlijā, un priecājas, ka šogad šādu iespēju var piedāvāt arī siguldiešiem.

Gredzenu izgatavošanas darbnīcas notiks 12.maijā 17.00 – 19.00; 13.maijā 10.00 – 12.00; 16.maijā 17.30 – 19.30; 19.maijā 17.00 – 19.00.

Aproču izgatavošanas darbnīcas notiks 14.maijā 10.00 – 13.00; 20.maijā 10.00 – 13.00; 21.maijā 10.00 – 13.00.

„Baltu Rotas” ir rotkaļu Initas un Vitauta Straupes pirms vairāk nekā 20 gadiem Siguldā dibināts uzņēmums, kura radītās seno rotu kopijas, seno rotu motīvi mūsdienu veidolā un moderno rotu kolekcijas priecē valkātājus gan Latvijā, gan visā pasaulē. Rotas, kā valsti reprezentējošas dāvanas, nonāk pie augstiem ārvalstu viesiem un tiek vestas līdzi ārvalstu braucienos. Pēc tām latvieši un Latvijas draugi atpazīst viens otru pasaulē.

Projekts tiek realizēts ar Siguldas novada pašvaldības kultūras projektu finansēšanas konkursa atbalstu.

Vietu skaits ir ierobežots. Dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz e-pastu info@balturotas.lv vai „Baltu Rotu” Facebook profilā.

Dalības maksa gredzenu darbnīcā – 5 eiro, aproču darbnīcā – 10 eiro. Cenā iekļauts izmantotais materiāls, kafija/tēja un uzkodas.

Pasākumi