×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Siguldas novada svētki. Dziesmu un deju dienas koncerts „Tautas dziesma” Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā

28. maijs 14.00

Svētdien, 28.maijā, no plkst.14.00 līdz 16.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā Dziesmu un deju dienas koncertā „Tautas dziesma” kopā sanāks Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi.

Koncertā piedalīsies Dziesmu un deju svētku procesā iesaistītie Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi un viesi – pašvaldības sadraudzības pilsētu kolektīvi: folkloras kopa „Raskila” no Birštonas, Lietuvā, deju kopa „Changi” no Čiatūras, Gruzijā, kā arī akcijas „Latvijas ekspresis simtgadei” kori „Balsis”, „Monēta”, „Rīga” un deju kolektīvi „ Ačkups”, „Auda”, „Dardedze” no Rīgas.

Koncerta vadmotīvs ir gaujmaliešu iemīļotā tautas dziesma „Visas upes klusu tecēj”, kura koncertā skanēs autentiskājā pierakstā un divās dažādās apdarēs. Latviešu tautas dziesmā vienosies kori, deju kolektīvi un arī novada pūtēju orķestri. Folkloras kopa „Senleja” izdziedās latviešu un lībiešu tautas dziesmas, bet viesi „Raskila” – lietuviešu dziesmas.

Tautas rakstus dejās izdejos visi septiņi deju kolektīvi, kuri gatavojas 2018.gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, tai skaitā skolēni – divas grupas no Siguldas Valsts ģimnāzijas deju kolektīva „Vizbulīte”. Viesi no Gruzijas dejā ļaus izjust gruzīnu tautas temperimentu un tradīcijas.

Novada apvienotajā pūtēju orķestrī saspēlēs Siguldas pagasta orķestris, Absolventu pūtēju orķestris un Mākslu skolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas orķestris „Sudrabskaņa”.

Dziesmu un deju svētkiem gatavojas arī visas trīs novada Tautas lietišķās mākslas studijas – „Sigulda”, „Vīgrieze” un Alīdas Lindes studija, kuras savus tautas rakstus Novada svētku laikā izrādīs pašvaldības Pakalpojumu centra ēkā Raiņa ielā 3.

Dalība – bez maksas

Pasākumi