×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Pārbūvētā tilta pār Gauju atklāšana Siguldā

23. septembris 12.00

Sestdien, 23.septembrī, plkst.12.00 svinīgā ceremonijā tiks atklāts atjaunotais tilts pār Gauju Siguldā, kuram šogad aprit 80 gadi. Sajust 30.gadu atmosfēru, piedalīties lentas griešanā, kā arī nobaudīt īpašu svētku kūku aicināti gan siguldieši, gan pilsētas viesi.

Tilta atklāšanā pēc pārbūves tiks radīta 30.gadu noskaņa, atsaucot atmiņā tilta atklāšanu pirms 80 gadiem. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt 30.gadu Latvijas mūziku un Siguldas Absolventu orķestra skanīgos maršus, izzināt tilta vēsturi avīžpuiku piedāvātajos laikrakstos, kā arī baudīt cienastu no īpaši pasākumam radīta miniatūra Gaujas tilta.

Pasākuma apmeklētājus gaida arī pārsteigumi gaisā un ūdenī. Tāpat kā pirms 80 gadiem, tiltu rotās ozolzaru vijas un tā margas greznos Latvijas karogi.

Atklāšanas oficiālajā daļā klātesošos uzrunās satiksmes ministrs Uldis Augulis, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, „VAS Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un SIA „Rīgas tilti” valdes priekšsēdētājs Albins Jasaitis. Lentas griešanas brīdī no plkst.12.00 līdz 12.10 satiksme uz tilta tiks slēgta. Pēc lentas pārgriešanas tiks atjaunota divvirzienu satiksme pār tiltu, kuru atklās pirmskara un padomju laika auto parāde.

Pasākuma apmeklētāju ērtībām būs uzstādītas velosipēdu novietnes, tādēļ, ņemot vērā ierobežoto iespēju pie tilta novietot automašīnas, novadnieki un pilsētas viesi aicināti pasākumu apmeklēt kājām vai ar velosipēdiem.

1937.gadā būvētais tilts pār Gauju ir vienīgais šāda risinājuma monolīta dzelzsbetona konstrukciju tilts Latvijā. Tā kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus.

2016.gadā Siguldā tika uzsākti darbietilpīgi un sarežģīti tilta pār Gauju pārbūves darbi, lai iedzīvotājiem un Siguldas viesiem radītu mūsdienīgu un drošu infrastruktūru. Tilta būvdarbus veica SIA „Rīgas tilti”, un tā būvniecības izmaksas pārsniedza 778 tūkstošus eiro.

Pasākumi