×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lasāmās un krāsojamās grāmatas bērniem „Reiz… un tagad” atvēršana Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

9. decembris 15.00
9.decembrī plkst.15.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” tiks atvērta lasāmā un krāsojamā grāmata bērniem „Reiz… un tagad”, kuras laikā satiksies grāmatas autors, ilustrāciju autori – Cesvaines un Siguldas radošie bērni – un citi grāmatas izdošanā iesaistītie. Šajos svētkos atvērtās grāmatas tiks dāvinātas Siguldas novada bibliotēkai un izglītības iestādēm.

21.oktobrī vairāku prozu un dzejas darbu autors Juris Sārnis svinēja savu 85 gadu jubileju un zīmīgi, ka tieši sajā gadā tiek izdotas divas viņa grāmatas. Tās izdošanai sagatavojusi Cesvaines kultūras veicināšanas biedrība.

Grāmatas „Reiz… un tagad” stāstus, teikas un pasakas jau pirms apkopošanas grāmatā iepazina Cesvaines Mūzikas un mākslas skolas un Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” audzēkņi skolotāju Vitas Krūmiņas (Cesvaine) un Maijas Avotas (Sigulda) vadībā. Skolotājas ieguldīja lielu darbu, gan pārrunājot ar bērniem un jauniešiem lasītos tekstus, gan konsultējot mākslas tehniku un metožu izvēlē. Projektā no Siguldas Mākslu skolas „Baltais flīģelis” iesaistījušies šādi audzēkņi: Agnese Grieta Endžele, Marta Virziņa, Kristīne Urtāne, Līva Līpace, Linda Baumane, Viktorija Sedova, Daniela Denīze Kunsta, Emīlija Apsīte, Monika Apkalne, Ance Adzilča, Anastasija Ustinova, Klinta Elma Kazāka, Patrīcija Anna Žaimunde, Elizabete Anna Bāliņa, Amanda Blāķe, Jasmīne Strode, Nana Maško, Paula Patrīcija Ruduša, Nikolajs Karabeļņikovs, Emīlija Jansone, Justs Jēkabsons, Evisa Petrovska, kā arī bērni no Cesvaines Mūzikas un mākslas skolas.

9.decembrī grāmatas izdošanā iesaistītie cesvainieši dosies uz Siguldu, lai iepazītu Siguldas Mākslu skolu „Baltais Flīģelis” un piedalītos Ziemassvētku burtošanā „Es esmu Sigulda!”.

Visi interesenti aicināti uz tikšanos ar grāmatu izdevējiem, autoru un iesaistītajiem ilustratoriem – bērniem no Siguldas un Cesvaines Mākslu skolām. Grāmatu atvēršanas svētkos tās varēs arī iegādāties.

Pasākumi