×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Dabas dienas aktivitātes Veselības un sporta nedēļas laikā

8. aprīlis 10.00

 

Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas laikā svētdien, 8.aprīlī, ģimenes un citi interesenti aicināti piedalīties veselīgās un izglītojošās aktivitātēs dabā – pārgājienos un laivu braucienā, ko organizēs Dabas aizsardzības pārvalde, kā arī izbraucienos ar Fatbike divriteņiem, ko organizē Siguldas Sporta centrs.

„Pētījumos pierādīts, ka daba dziedē – palīdz pasargāt no slimībām, samazina stresu, sekmē ātrāku atlabšanu pēc slimībām un veicina pozitīvu attieksmi pret dzīvi. Piemēram, Dānijā ārsti saviem pacientiem izraksta uzturēšanos dabā kā veselības atgūšanas līdzekli,” stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš.  

Dabas diena Siguldas novada Veselības un spora nedēļas laikā notiks pirmo reizi un tās laikā Dabas aizsardzības pārvalde piedāvā atgūt možumu un prieku, kā arī uzlabot veselību trīs dažādās aktivitātēs – pārgājienā pa Vikmestes taku, laivu braucienā no kempinga „Dainas” līdz Kaķīškalnam un pārgājienā no Pēteralas caur Raganu katlu uz Satezeles pilskalnu.

Aktivitāšu laikā būs iespēja iepazīt Gaujas senlejas dabas bagātības, smilšakmens atsegumus, dziļās gravas un krāšņās ainavas, alas un majestātiskos Gaujas upes krastus. Zinoši vides gidi pastāstīs par norisēm dabā, reljefa veidošanos un dabas vērtībām.

Pārgājiens uz Pēteralu un Raganas katlu

Izzinošs pārgājiens Dabas aizsardzības pārvaldes eksperta vadībā maršrutā Pētera ala–Raganas katls–Vējupes ieteka Gaujā–Kraukļa aiza–Satezeles pilskalns. Vidēja grūtības pakāpe, piemērots ģimenēm ar bērniem.
Sākums: plkst.11.00
Tikšanās vieta: auto stāvlaukums pie Satezeles pilskalna
Garums: apmēram septiņi kilometri, trīs stundas
Pieteikšanās: no 2.aprīļa, rakstot e-pastu: madara.akmentina@sigulda.lv

Laivu brauciens pa Gauju

Laivu brauciens pa Gauju Gauju Dabas aizsardzības pārvaldes gida maršrutā kempings „Dainas”–Kaķīškalns.
Sākums: plkst.11.00
Pieteikšanās: no 2.aprīļa, rakstot e-pastu: madara.akmentina@sigulda.lv Piesakoties laivu braucienam, jānorāda dalībnieku vecums, lai varētu rezervēt bērnu/pieaugušo glābšanas vestes.
Vietu skaits ierobežots.
Pašvaldība nodrošinās transportu dalībnieku ērtākai nokļūšanai uz laivu brauciena sākumu.


Izzinošs pārgājiens no Gūtmaņalas uz Krimuldu

Izglītojošs un aizraujošs pārgājiens Dabas aizsardzības pārvaldes eksperta vadībā maršrutā Gūtmaņala–Vikmestes taka–Krimuldas pilsdrupas–Gūtmaņala. Pārgājiens plānots vieglas grūtības pakāpes, piemērots ģimenēm ar bērniem.
Sākums: plkst.11.00
Tikšanās vieta: auto stāvlaukums pie informācijas centra „Gūtmaņala”
Garums: apmēram 4,1 km, 1,5 stunda
Pieteikšanās: no 2.aprīļa, rakstot e-pastu: madara.akmentina@sigulda.lv

Izbraucieni ar Fatbike divriteņiem

Sākums: 
plkst.10.00
Tikšanās vieta: pie Fischer Slēpošanas centra (Puķu ielā 4)
Garums: aptuveni divas stundas
Pieteikšanās: zvanot uz tālruņa numuru 67970262

Visi pasākumi ir bez maksas un notiks gidu pavadībā.
Tā kā visas aktivitātes notiks brīvā dabā, aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem un sezonai.

Pasākumi