×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Muzikālās brokastis. Kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” stīgu kvarteta vasaras kamermūzikas programma Siguldas pils kompleksā

1. jūlijs 11.00

Jūlija svētdienu rītos mūzikas cienītāji aicināti brokastīs baudīt izcilus kamermūzikas koncertus Siguldas pils kompleksā. 1.jūlijā plkst.11.00 Muzikālo brokastu ciklu atklās „​Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets ar skaistu vasaras kamermūziku.

Šobrīd kvartetā muzicē Kristiāna Šīrante (I vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells).

 Lai arī kvartets savā repertuārā ietver skaņdarbus no praktiski visiem mūzikas vēstures periodiem, kad vien stīgu kvartetam rakstīja, un iesaistās projektos, kuri pārkāpj akadēmiskās mūzikas slieksni, visērtāk ansamblis jūtas mūsdienu mūzikā. Nozīmīga vieta kvarteta repertuārā ir latviešu mūsdienu komponistu darbiem. Ansamblim savus skaņdarbus veltījuši Andris Dzenītis, Maija Einfelde, Romualds Kalsons, Selga Mence, Anita Mieze un Rihards Zaļupe. Atskaņoti arī Pētera Vaska un Mārtiņa Viļuma kvarteti.

Kvarteta repertuārā ietilpst arī Džona Adamsa, Antonina Dvoržaka, Eduarda Grīga, Jozefa Haidna, Metjū Hindsona, Leoša Janačeka, Džordža Krama, Ģērģa Ligeti, Volfganga Amadeja Mocarta, Arvo Pērta, Stīva Reiha un daudzu citu komponistu darbi.

Kvartets sadarbojies arī ar citiem Latvijas mūziķiem, atskaņojot Kristiana Lindberga Trombona kvintetu ar Artūru Bērziņu, Magnusa Lindberga Klarnetes kvintetu ar Gunti Kuzmu, Stīvena Makeja Elektriskās ģitāras kvintetu ar Artūru Gaili, kā arī Mocarta Klarnetes kvintetu un Artūra Grīnupa kvintetu ar Intu Dālderi. Kvartets vairākkārt sadarbojies arī ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru, sitaminstrumentālistu Ivo Krūskopu, klarnetistu Gunti Kuzmu un kontrabasistu Jāni Stafecki.

Pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt brokastu uzkodas.

Ieeja – bez maksas.

Pasākumi