×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

XIII Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

17. jūlijs - 26. jūlijs

No 17. līdz 26.jūlijam Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” norisināsies XIII Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi „Baltijas mūzikas ceļš”. Meistarkursu mērķis ir sekmēt latviešu jauno mūziķu profesionālās meistarības pilnveidi. Liela uzmanība meistarkursos tiks pievērsta Baltijas mūziķu daiļradei un tās interpretācijai – lekcijās studenti pilnveidos zināšanas par Baltijas valstu akadēmisko un tautas mūziku, atskaņotājmāksliniekiem, kultūras attīstību un nākotnes virzieniem.

Meistarkursos dažādās lekcijās ar topošajiem akadēmiskās mūzikas atskaņotājmāksliniekiem un pedagogiem savā pieredzē dalīsies izcili lektori un mācībspēki no 14 valstīm – Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Austrijas, Dānijas, Grieķijas, Igaunijas, Lietuvas, Meksikas, Polijas, Šveices, Turcijas un Vācijas.

Meistarkursu laikā notiks vairāki pedagogu un dalībnieku bezmaksas koncerti, kas atklās daudzveidīgās interpretāciju iespējas latviešu, lietuviešu un igauņu mūzikas lappusēs:

  • 17.jūlijā plkst.17.00 Meistarkursu atklāšanas koncerts
  • 18.jūlijā plkst.19.00 Komponista Pētera Plakida piemiņas koncerts
  • 19., 20.jūlijā plkst.19.00 meistarklašu vadītāju koncerti, kuros būs iespēja novērtēt igauņu, lietuviešu un latviešu komponistu opusus
  • 21.jūlijā plkst.15.00–17.00 „Ritmika un dejas improvizācija” ar lektori Viju Vētru
  • 21.jūlijā plkst.19.00 „Beztalantu vakara” koncerts
  • 22.jūlijā plkst.11.00 „Muzikālās brokastis” Siguldas pils kompleksā
  • 22.jūlijā plkst.12.30 Garīgās mūzikas koncerts Siguldas luterāņu baznīcā
  • 22., 23., 24.jūlijā plkst.19.00, 25.jūlijā plkst.20.30 Meistarkursu dalībnieku koncerti
  • 24.jūlijā plkst.16.30 Jauno komponistu skaņdarbu koncerts ar elektroniku
  • 25.jūlijā plkst.19.00 Trio Art-i-Shock jaundarbu koncerts
  • 26.jūlijā plkst.16.00 Meistarkursu noslēguma koncerts, kurā meistarkursu dalībnieku kamerorķestris diriģenta Normunda Dreģa vadībā, atskaņos Georga Pelēča koncertu vijolei, klavierēm un kamerorķestrim „Nevertheless”.

 

Plašāka informācija par meistarkursiem „Baltijas mūzikas ceļš” pieejama šeit.

Pasākumi