×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Eiropas kultūras mantojuma diena Turaidas muzejrezervātā

14. septembris 11.00

Eiropas kultūras mantojuma dienā, 14.septembrī, plkst.11.00 Turaidas muzejrezervātā notiks seminārs „Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kuru rīko Rīgas plānošanas reģions, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu. Seminārā aicināts piedalīties ikviens interesents, iepriekš piesakoties, zvanot uz tālruņa numuru 22445268. Dalība – bez maksas.

Semināra tēmas būs ainavu vērtība un nozīme dzīves laika ritumā, kādu Latviju vēlamies redzēt nākotnē un kas darāms, lai to sasniegtu. Programmā iekļauta ekskursija Turaidas pagasta magazīnas mājā, iepazīstot ekspozīcijas.

Savukārt Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē no 14.septembra līdz 12.oktobrim būs iespēja apskatīt ceļojošo izstādi „Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kurā vizualizēti Pierīgas reģiona ainavu skati. Izstādi veidojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un plānošanas reģioniem un tā stāsta par 50 Latvijas ainavu dārgumiem. Izstādē iekļautas nozīmīgu Latvijas ainavu fotogrāfijas, kas uzņemtas valsts jubilejas gadā, kā arī vēsturiski fotoattēli no iedzīvotāju, muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēkas krājumiem.

Rīgas reģiona ainavu desmit dārgumu sarakstā ir Gaujas senleja ar zīmīgo akcentu – sarkanbrūno Turaidas pili. Pils ir daļa no Turaidas muzejrezervāta kultūrvēsturiskās ainavas, kas bagāta ar dažādiem arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, ietverot latviešu folklorai veltīto skulptūru dārzu – Dainu kalnu.

Ainavu dārgumu fotoattēli, kā arī iedzīvotāju iesūtītie atmiņu stāsti un iespaidi par tiem tiek saglabāti arī elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē. No oktobra tā būs pieejama tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv

Dalība – bez maksas. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 22445268.

Pasākumi