×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

„Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena otrā posma finišs Siguldā

25. augusts
No 23. līdz 26.augustam Igaunijā, Latvijā un Lietuvā norisināsies UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens „Baltic Chain tour”, kurā startēs 20 komandas no 15 valstīm, tostarp Latvijas Nacionālā izlase un „Evelo team” vienība. Latvijas posms gaidāms 25.augustā, kad riteņbraucēji veiks etapu Valmiera – Sigulda.
 
„Batic Chain tour” startēs 23.augustā ar 4,6 kilometru garo prologu Piritā. Pirmais posms 24.augustā notiks Tallinā un tās apkārtnē, kad 120 velobraucienu aizvadošie riteņbraucēji veiks 160 kilometru garu distanci.
 
Latvijā prestižās sacensības norisināsies sestdien, 25.augustā. Otrā posma starts atradīsies Valmieras centrā, un tas sāksies plkst.11.00, kad dalībnieki no Valmieras dosies uz Smilteni, kur būs pirmais sprinta starpfinišs. Pēc tam sportisti pa Vidzemes šoseju dosies līdz Raunai, bet otrais starpfinišs notiks Priekuļos, no kurienes tiks mērots ceļš līdz Cēsīm un tālāk – Stalbi. Trešais starpfinišs atradīsies Plācī, no kura distance caur Raganu vedīs uz Siguldu, savukārt pēdējos distances metros būs jābrauc Gaujas kalnā. 155 kilometrus garās distances finišs plānots ap plkst.14.30.
 
Noslēguma posms norisināsies svētdien, 26.augustā, Lietuvā. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noskaidrots 160 kilometru garajā distancē no Paņevežas līdz Viļņai.
 
Sacensībās startēs arī Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Turcijas Nacionālās izlases, kā arī virkni laba līmeņa kontinentālās un klubu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Polijas, Kazahstānas, Vācijas, Mongolijas, Nīderlandes, Zviedrijas un Norvēģijas. Velobraucienā piedalīsies arī Lietuvas izlases līderis Ramunas Nevardauskas, kurš karjeras laikā uzvarējis „Tour de France” posmā un bijis 3.vietas ieguvējs pasaules čempionātā.
 
Latvijas Nacionālās izlases pamatsastāvā iekļauti šādi sportisti – Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, Ēriks Toms Gavars, Kristers Ansons un Kristaps Pelčers, bet rezervē ir Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs. Otro reizi vēsturē Baltijas tūrē startēs Latvijas klubu komanda „Evelo team”, kuras sastāvā būs iespēja redzēt Deinu Kaņepēju, Kasparu Serģi, Ivo Viļumovu, Māri Kalveršu, Ģirtu Vēveru un Arvi Sprudi. Rezerves sastāvā iekļauti Rihards Skrastiņš un Nauris Inovskis.
 
Pērn par velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Norvēģijas riteņbraucējs Hermans Dāls, bet otrais bija latvietis Māris Bogdanovičs, kuram izdevies uzvarēt „Baltic Chain tour” kopvērtējumā 2016.gadā. Pirmais Baltijas daudzdienu velobrauciens notika 1955.gadā. Sacensības ilga līdz 1987.gadam, bet pēc visu trīs Baltijas valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu kopīga memoranda, tika atjaunotas 2011.gadā.
 

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

 

Pasākumi