×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Stāstu vakars „Lai skan stāsti – Siguldas gaisa trošu ceļam 50” Siguldas novada bibliotēkā

16. janvāris 17.00

16.janvārī plkst.17.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks stāstu vakars „Lai skan stāsti – Siguldas gaisa trošu ceļam 50”, kurā būs skatāmas fotogrāfijas un ekspozīcija par vagoniņa tapšanu, videomateriāls ar vagoniņa realizētāja un darbinieku atmiņām.

Pirms 50 gadiem 1969.gada 3.janvārī tika atklāts Siguldas gaisa trošu ceļš jeb Siguldas vagoniņš, un pirmo reizi cilvēki varēja šķērsot Gaujas senieleju no Siguldas uz Krimuldu vien trīs minūšu laikā. Tolaik tas bija vienreizējs notikums ne vien Latvijas, bet visas Baltijas vēsturē, jo tika realizēts nebijis projekts – izveidots horizontālas pārkares trošu ceļš. Idejas autors un realizētājs ir Siguldas Goda novadnieks Aivars Janelsītis. Vagoniņa ideja un tapšana ir kļuvusi par skaistu mīlestības leģendu.

Siguldas novada bibliotēkas kolektīvs uz pasākumu īpaši aicina Aivara Janelsīša tuviniekus, Siguldas vagoniņa bijušos un tagadējos darbiniekus, kā arī citus interesentus, kas vēlas dalīties atmiņās.

Pasākumi