×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Pasākums gardēžiem „Ziemas garšu svinēšana” Siguldas pilsdrupās

26. janvāris 12.00

 

Sestdien, 26.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls „Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt desmit Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus.

Gastronomijas festivālā gardēži varēs baudīt krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas vai jēra zupu, grilētas skumbrijas, cūkas pavēderi un simtgades stores zupu. Pārsteigti tiks arī desertu cienītāji, kuri varēs baudīt kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūku ar ābolu musu, ķirbju siera kūku, dzērveņu zefīru ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbetu. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini būs iespējami tikai skaidrā naudā.

Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūziku gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa „Auļi” un starptautiskā latviešu post-folka grupa „Imanta Dimanta”.

Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: „Entresol”, „Ferma”, „Restorāns 3”, „Valmiermuižas alus vēstniecība”, „Kungu rija”, „Stirna & avocado”, „Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī „Mr.Biskvīts”. Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas „Zilver” un „Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no „Dabas Laboratorija”, kā arī „Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato.

Par godu aizraujošiem notikumiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” - Eiropas junioru čempionātam bobslejā un skeletonā – Siguldas pils dārzā tiks atvērta „Ledus darbnīca”. Tā būs iespēja gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem rokās ņemt kaltus, īlenus un zāģīšus, lai izmēģinātu spēkus ledus skulptūru veidošanā. Rast iedvesmu un radošu garu ledus kalšanas virāžās palīdzēs profesionāls ledus mākslinieks, bet spraigajiem sporta notikumiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” būs iespēja sekot līdz uz „Ledus darbnīcas” lielā ekrāna.
 
Tāpat Siguldas pils dārzā ikvienam būs iespēja baudīt vizināšanos zirga kamanās vai ponija mugurā. Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti tepat Siguldas pils kvartālā. 

Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi