×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izstādes atklāšana un diskusija „Baltijas ceļam – 30” Turaidas muzejrezervātā

23. augusts 15.00
Piektdien, 23. augustā, plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervātā tiks atklāta izstāde „Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30”. Pasākuma laikā norisināsies diskusija ar dr. hist. Gati Krūmiņu un citiem vēstures pētniekiem.​
 
Izstāde vēsta par norisēm un notikumiem no 20. gadsimta astoņdesmito gadu sākuma līdz akcijas „Baltijas ceļš” notikumam 1989. gada 23. augustā, kas veidoja mūsu pārmaiņu ceļu, Turaidā un Siguldā. Vienotības brīdis ar rokās sadošanos bija unikāla Baltijas tautu spēka, sāpju un prieka apmirdzēts.
 
Trīsdesmit gadi vēsturē un tās izpētes darbā ir dokumentu un liecību uzkrāšanas laiks. Tas ir laiks, kad iezīmējas kāda notikuma rezultātu sekas un sākas tā izvērtēšana. Akcijas „Baltijas ceļš” nozīmīgums vēsturē atklāsies pēc pilnīgas dokumentu publicēšanas par astoņdesmito gadu beigu un deviņdesmito gadu sākumu arī starptautisko notikumu kontekstā.
 
Izstādi organizē Turaidas muzejrezervāts.

 

 

Pasākumi