×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lielās Talkas aktivitātes Siguldas novadā

27. aprīlis 09.00

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus iesaistīties Lielās talkas aktivitātēs, kas visā Latvijā norisināsies 27. aprīlī no plkst. 9.00.

Siguldas novada pašvaldības darbinieki, jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” dalībnieki, Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki kopā ar 27. kājnieku bataljona zemessargiem, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīriem un sabiedroto bruņoto spēku pārstāvjiem piedalīsies Lakstīgalas gravas sakopšanas darbos, sakārtojot gravā esošo avotiņu iztekas un izskalojumus, tīrot grāvjus, savācot atkritumus, likvidējot gravā izbūvēto pagrabu, kā arī atjaunojot ainavu vietu, labiekārtojot skatu laukuma soliņu un gravas taciņas. Jau ziņots, ka Siguldas identitāti veidojošais tematiskais plānojums paredz nākotnē gar visu Gaujas senieleju – no Kaķīškalna līdz Gelznotājkalnam, izveidot labiekārtotu pastaigu promenādi. Talku organizē Dabas aizsardzības pārvalde.

Talkotājus, kas pieteiks dalību publisko teritoriju sakopšanai, šogad Lielās talkas organizatori aicina savāktos atkritumus šķirot – plastmasas izstrādājumus ievietojot zilajos maisos, bet pārējos atkritumus – baltajos maisos. Atgādinām, ka talkošanas vietas Siguldā un apkaimē apkopotas tīmekļa vietnē www.talkas.lv, pieteikto talku organizatori atkritumu maisus aicināti saņemt pie Lielās talkas koordinatores Ditas Laures, Zinātnes ielā 7. Pašvaldības speciālisti atgādina, ka talkas laikā savākto atkritumu maisu izvešana notiks tikai no publiskajām teritorijām.

Jau ziņots, ka Lielās talkas dienā, sestdien, 27. aprīlī, atkritumu šķirošanas laukums „Zemdegas” Siguldas pagastā strādās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Tajā novadnieki varēs bez maksas nodot zaļos atkritumus, tai skaitā pērnās lapas, izlietoto iepakojumu, tetrapakas, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. Šajā dienā par īpašu cenu – 30 EUR/m3 – būs iespēja nodot arī būvgružus un celtniecības atkritumus. SIA „Jumis” atgādina, ka iedzīvotāji ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti vai izziņu par deklarēto dzīvesvietu šķirošanas laukumā „Zemdegas” bez maksas var nodot četras vieglo automašīnu auto riepas gada periodā. Savukārt lietoto lauksaimniecības plēvju, polipropilēna maisu, plastmasas mucu, kanniņu un citu lauksaimniecības iepakojuma atkritumu bezmaksas savākšanu novadnieki aicināti pieteikt savlaicīgi, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Nozāģētos zarus talkotāji 27.aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00 bez maksas varēs nodot Šķūņu ielā 4, Peltēs. Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju zarus nogādāt pieņemšanas vietā minētajos datumos, var vienoties par citu pieņemšanas vai zaru savākšanas un izvešanas laiku, zvanot SIA „DGR serviss” pārstāvim Kasparam Liepiņam uz tālruņa numuru 29244301.

Plašāka informācija par Lielās talkas aktivitātēm pieejama, zvanot pašvaldības zaļumsaimniecības speciālistiem uz tālruņa numuru 67800952.

Atgādinām, ka pērn pavasarī pašvaldības darbinieki un novada iedzīvotāji Lielās talkas laikā sakopa Saules parka teritoriju, kur rudenī Latvijas simtgadei par godu tika iestādīti 100 ozoli.

Pasākumi