×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

X Latvijas pūtēju orķestru konkurss kultūras centrā „Siguldas devons” un koncertzālē „Baltais flīģelis”

30. marts - 31. marts
30. un 31.martā kultūras centrā „Siguldas devons” un koncertzālē „Baltais flīģelis” norisināsies viens no pūtēju orķestru nozīmīgākajiem notikumiem – X Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā piedalīsies 38 pūtēju orķestri – kopā ap 1400 mūziķu četrās grūtības pakāpju grupās.

Konkursa obligāto repertuāru veido Sergeja Austra Universa, Andra Baloža oriģinālskaņdarbi un Jāzepa Vītola tautas dziesmu apdares Mārtiņa Birņa aranžējumā. Konkurss ir atklāts un bez maksas pieejams ikvienam klausītājam.

 

Sestdien, 30.martā

  • no plkst.10.00 līdz 16.00 koncertzālē „Baltais flīģelis” spēlēs: „Salaspils”, „Dekšāres”, „Lejasciems”, „Kazdanga”, „Pociems”, „Bauska”, „Skaistkalne”, „Krustpils”, Dikļu, Siguldas pagasta un Strenču novada kultūras centra pūtēju orķestri;
  • no plkst.10.00 līdz 18.00 kultūras centrā „Siguldas devons” uzstāsies: „Dobele”, „Lemisele”, „Ugāle”, „Enkurs”, „Tukums”, „Signāls”, „Cēsis”, „Intermezzo”, „Tālavas taurētājs”, „Ikšķile”, „Madliena”, Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestri, Inčukalna novada, Gulbenes kultūras centra, Naujenes Mūzikas un mākslas skolas un Talsu pūtēju orķestri.

 

Svētdien, 31.martā, kultūras centrā „Siguldas devons”

  • no plkst.10.30 līdz 13.00 konkursu turpinās IV – augstākās un V – visaugstākās grūtības pakāpes orķestri: „Horizonts”, „Zelmeri PRO”, „Ventspils”, Madonas pūtēju orķestris un Siguldas Absolventu orķestris;
  • no plkst.13.30 līdz 16.00 muzicēs „Auseklītis”, „Fanfara”, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Latvijas Universitātes pūtēju orķestri.

Orķestru sniegumu vērtēs divas žūrijas komisijas – II grūtības pakāpes orķestrus vērtēs diriģents, Ogres mūzikas skolas direktors Atvars Lakstīgala, Igaunijas Jauniešu koncertorķestra diriģents, Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijas pedagogs, Heino Ellera Mūzikas vidusskolas pedagogs Prīts Sons (Priit Soon), Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra un kora priekšnieks, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestra diriģents Andis Karelis. III, IV un V grūtības pakāpes orķestrus vērtēs orķestra „Rīga” galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns, Kurzemes kultūrvēsturiskā novada pūtēju orķestru virsdiriģents, Nacionālo Bruņoto spēku orķestra diriģents Guntis Kumačevs un diriģents, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas orķestra diriģēšanas katedras vadītājs Daiņus Paviļonis (Dainius Pavilionis).

 

Pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi