×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslinieces Agneses Melbārdes laikmetīgā mākslas izstāde “Facebox”

3. janvāris - 28. janvāris

Kultūras centrā “Siguldas devons” zālē “Silva” vērojama grafiskās dizaineres un scenogrāfes Agneses Melbārdes izstāde “Facebox”, kurā apskatāmi pieci īpaši izgaismoti vides mākslas objektiko veido mākslinieces 20 neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas par piecām sociālām tēmām, kas eksponētas īpaši šai izstādei veidotās kastēs jeb “Facebox’os”.

Ekspozīciju veido četru plakņu gleznas, kuras skatītāju apņem ar informāciju, kas reizē nosprauž robežas un ļauj izceļot ārpus tām. Gleznas tiek gaismotas ar speciālām “blacklight” lampām, un tas liek mainīt skatītāju acij tik pierasto skatu punktu. Katram no “Facebox’iem” ir dots savs vārds – Bērnišķīgie, Notvertie, Izsalkušie, Pārdabiskie un Ego, kas aptver kādu no pieciem sociālajiem tematiem, par kuriem māksliniece aicina aizdomāties.

Objekti tiks apskaņoti ar speciāli veidotu skaņu partitūru, ko radījusi Zane Dombrovska. Veidojot skaņu dizainu Agneses gleznām, viņa iedvesmojusies no atsvešinātības un Visuma tēmām. Uz robežas starp jauno dzīvību un pasaules galu, atstājot arī zināmu vietu viegli pašironiskam humoram par sevi.

Izstāde būs apskatāma no 3. līdz 28. janvārim darbdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00. 23. janvārī izstādes ietvaros māksliniece Agnese Melbārde vadīs īpašas meistarklases jauniešiem, kurās būs iespēja tuvāk iepazīt un izmēģināt neona mākslas specifiku.

Pasākumi