×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Informatīva sanāksme par Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna izstrādi Siguldas pagasta Kultūras namā

11. februāris 17.00

Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973. gadā un ir vecākais nacionālais parks Latvijā. Lai saglabātu Gaujas Nacionālā parka teritorijas dabas vērtības, 11. februārī plkst. 17.00 Siguldas pagasta Kultūras namā Zinātnes ielā 7B norisināsies informatīva sanāksme par Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna izstrādi. Sanāksmē aicināti piedalīties zemju īpašnieki un citi interesenti.

Sanāksmē klātesošajiem būs iespēja uzzināt informāciju par aizsardzības plāna izstrādi, kā arī izteikt ierosinājumus par turpmāko teritorijas apsaimniekošanu un izmantošanu. Tāpat ikviens tiks informēts par kārtību, kā pieteikties atbalsta maksājumiem par bioloģiskās daudzveidības uzturēšanu zālājos un mežu kompensācijas maksājumiem Natura 2000 teritorijās.

Priekšlikumus par turpmāko Gaujas Nacionālā parka attīstības vīziju un plānotajiem apsaimniekošanas pasākumiem iespējams iesniegt arī, sūtot tos SIA “Estonian, Latvian & Lithunian Environment” Vīlandes iela 3-6, Rīga, LV-1010, vai uz e-pasta adresi gauja@environment.lv līdz šā gada 15. martam. Tālrunis informācijai 28010505 (darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00).

Dabas aizsardzības plānu turpmākajiem 12–15 gadiem no 2019. gada septembra līdz 2023. gada janvārim Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā izstrādā SIA “Estonian, Latvian & Lithuanian Environment”. Plāna uzdevums ir saskaņot iedzīvotāju, zemes īpašnieku, dabas resursu izmantošanas, dabas aizsardzības un reģiona attīstības intereses. Plāna izstrāde notiek dabas skaitīšanas jeb projekta “Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā” ietvaros, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (85%) un Latvijas valsts (15%) atbalstu.

Zināms, ka Gaujas Nacionālais parks ir otrs vecākais nacionālais parks Baltijā. To par savu ceļojuma galamērķi izraugās daudzi tūkstoši ceļotāju ik gadu. Nacionālā parka teritorija izveidota, lai aizsargātu Gaujas senlejas un tās apkārtnes unikālās dabas vērtības, vienlaikus nodrošinot teritorijā gan rekreācijas, gan dabas aizsardzības funkcijas. Parka teritorija aptver vairākas īpaši bioloģiski vērtīgas teritorijas, piemēram, Nurmižu gravu, Roču mežu, Sudas purva rezervātu zonas u.c. Kopš 2004. gada Gaujas Nacionālais parks ir iekļauts Natura 2000 tīklā. Turpat 92 tūkstošus hektāru plašajā teritorijā ietilpst Amatas, Beverīnas, Cēsu, Inčukalna, Krimuldas, Kocēnu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Sējas un Siguldas novads.

Papildu informācija aplūkojama šeit.

Pasākumi