×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izglītojoša programma “Meteņi Turaidā” pirmsskolas vecuma bērniem Turaidas muzejrezervātā

10. februāris - 20. februāris

Turaidas muzejrezervāts no 10. līdz 20. februārim pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem piedāvā izglītojošo programmu “Meteņi Turaidā”, kurā būs iespēja izzināt Meteņu senās tradīcijas –​ tiks simboliski iegriezts laika rats jeb mesti laika meti uz pavasara pusi, būs iespēja mācīties Meteņu dziesmas un piedalīties rotaļās. Bērni varēs izzināt maskošanās tradīciju, pārtapt dzīvnieku tēlos, spēlēt spēles, dzīt kurmjus, meklēt Laimes pogu, skaitīt sniega pikas, satikt Meteni un piedalīties citās aizraujošās norisēs.

Programmai iespējams pieteikties sev vēlamajā laikā no 10. līdz 20. februārim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 15.00. Pasākuma garums ir viena stunda. Dalības maksa un papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 26572142 vai rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv.

Meteņi ir nosacīts viduspunkts starp Ziemassvētkiem un Lieldienām jeb ziemas un pavasara saulgriežiem, kas iezīmē ziemas beigas un pavasara tuvošanos. Meteņu svinēšanā ir saglabājušās senas vecā gada aizvadīšanas tradīcijas – senās indoeiropiešu tautas gadu miju svinēja mūsdienu februāra vidū. Meteņos bija ierasts tālu braukt ciemos; tie bija svētki, kuros noslēdzās masku gājieni no sētas uz sētu. Ticējums vēsta – jo tālāk Meteņu dienā ciemojas, jo labāka raža gaidāma nākamajā vasarā. Aprakstos atrodams arī, ka vecāki meta dāvanas saviem bērniem no istabas augšas, jo pastāvēja ieskats, ka Laima Meteņos dalot savas dāvanas. Daudzviet tie bija saldumi un laimes pogas, kuras atrodot, ticēja, ka tās nesīs bagātību un veiksmi visu gadu.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja

 

Pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi