×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens Siguldā

6. septembris 08.30

Atzīmējot 30 gadu jubileju, 6. septembrī Siguldā norisināsies 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens. Sacensību starts un finišs tiks dots Cēsu ielā pie Spieķu laukuma, bet Bosch MTB distances starts notiks Turaidas ielā aiz Gaujas tilta.

Dalībnieki Vienības velobraucienā varēs startēt četrās dažāda garuma un kategorijas distancēs:

► Sporta šosejas brauciens, kurā sportisti sacentīsies aptuveni 99 kilometru distancē maršrutā: Sigulda–Augšlīgatne–Cēsis–Straupe–Ragana–Turaida–Sigulda;
► Kalnu divriteņu brauciens 48 kilometru distancē maršrutā: Sigulda–Nurmiži–Ratnieki–Gaujmala–Sigulda;
► Tautas brauciens paredzēts 36 kilometru garā distancē maršrutā: Sigulda–Sēnīte–Murjāņi–Ragana–Turaida–Sigulda.
► Retro Velo brauciens 17 kilometru distancē ar sākumu Cēsu ielā plkst. 14.30. Šogad Retro Velo brauciena maršruts veidots nedaudz citāds kā līdz šim, dalībniekiem sniedzot iespēju baudīt Siguldas pilsētu un tās dabas daudzveidību un tūristu iecienītus apskates objektus. Maršruts galvenokārt norisināsies pa Siguldas pilsētā izbūvēto veloceliņiem un velo joslām.

Sacensību starta un finiša zonas aplūkojamas šeit.

Lielos riteņbraukšanas svētkus kā pirmie plkst. 11.00 iesāks Sporta šosejas brauciena dalībnieki. Sacensībās tiks izspēlētas Latvijas čempionāta medaļas grupas braucienā elites un U-23 vecuma grupu sportistiem. Dalību apstiprinājuši arī tādi dalībnieki kā Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs, Andris Vosekalns, Andžs Flaksis, Oskars Muižnieks un citi.

Tie, kuriem sirdij tuvāka braukšana pa apvidu, varēs piedalīties kalnu divriteņu maratona distancē ar starta laiku plkst. 12.30 Turaidas ielā aiz Gaujas Tilta. Sacensību trase sola aizraujošas takas, izaicinošos kāpumus un nobraucienos, kā arī daudz skaistu dabas skatu Gaujas Nacionālajā parkā.

Dienas centrālais starts gaidāms plkst. 13.30, kad Cēsu un Gaujas ielu krustojumā savu braucienu 36 kilometru garajā distancē uzsāks Tautas šosejas brauciena dalībnieki.

Krāšņākais starts tiks dots plkst. 15.30, kad 17 kilometru garo distanci pa Siguldas pilsētas un tās apkaimes ainaviskajiem ceļiem baudīs Retro Velo brauciena dalībnieki. Šajā braucienā piedalīties var ar jebkāda tipa velosipēdu. Organizatori vērtēs krāšņāk tērptos dalībniekus un stilīgāko velosipēdu īpašniekus. Dalība šajā distancē ir bezmaksas, bet ir noteikts dalībnieku skaita limits – 300 braucēji.

Sacensību centra un koridoru izbūve uz Gaujas, Cēsu, Poruka un Līvkalna ielām tiks veikta iepriekšējā dienā, 5. septembrī, kas var radīt ierobežojumus automašīnu un gājēju kustībā.

Sacensību drošai norisei 6. septembrī tiek plānoti šādi satiksmes ierobežojumi:

  • no plkst. 8.00 līdz 17.30 satiksmei tiks slēgta sacensību centra un finiša zona (Cēsu iela, Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Jāņa Poruka ielai, Jāņa Poruka iela, Leona Paegles iela no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam);
  • no plkst. 12.00 līdz 17.00 satiksme tiks slēgta Siguldas kalnā un Turaidas kalnā (autoceļš P8 posmā Sigulda–Turaida), kā arī īslaicīgi Raiņa un Cēsu ielas krustojumā uz Sporta brauciena starta brīdi no plkst. 10.50 līdz 11.05.

Satiksme tiks slēgta arī uz visu trīs braucienu startiem šādos maršrutos:

  • Sporta brauciena laikā (starts plkst. 11.00 Cēsu un Raiņa ielas krustojumā): maršrutā Raiņa iela–Ausekļa iela–Dārza iela–Nītaures iela–Vidzemes šoseja (A2), ārpus Siguldas – maršrutā Sigulda–Augšlīgatne–Cēsis–Straupe–Ragana–Turaida–Sigulda;
  • Kalnu divriteņu brauciena laikā (starts plkst. 12.30 Turaidas ielā pie serpentīnceļa): maršrutā Turaidas iela–Gaujas iela–Raiņa iela–Pils iela–Līvkalna iela–Televīzijas iela–Nurmižu ceļš-Ratnieki;
  • Tautas brauciena laikā (starts plkst. 13.30 Cēsu un Raiņa ielas krustojumā): maršrutā Raiņa iela–Pils iela–Šveices iela–Kalna iela–Vidzemes šoseja (A2), ārpus Siguldas – maršrutā Sigulda–Sēnīte–Murjāņi–Ragana–Sigulda;
  • uz Kalnu divriteņu brauciena laiku un Tautas brauciena stāšanās brīdi no plkst. 12.15 līdz 14.40 satiksmei tiks slēgts aplis pie Krišjāņa Barona pieminekļa un no plkst. 12.15 līdz 13.40 Līvkalna iela posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Skolas ielai.

Satiksmes slēgšana minētajos maršrutos tiks veikta aptuveni 15 minūtes pirms plānotās dalībnieku plūsmas. Satiksme maršrutos tiks atjaunota uzreiz pēc visu dalībnieku aizbraukšanas.

Satiksmei no Rīgas uz Cēsu pusi un otrādi sacensību organizatori kā apbraucamo ceļu aicina izmantot Garkalnes–Mālpils šoseju, savukārt satiksmei Rīga–Valmiera –Saulkrastu šoseju.

6. septembrī novietot transportlīdzekļus būs aizliegts:

  • Raiņa un Cēsu ielas visā garumā;
  • Leona Paegles ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam;
  • Pils ielā posmā no Raiņa līdz Cēsu ielai;
  • Līvkalna ielā;
  • Šveices un Kalna ielās.

Stāvlaukumi:

  • P1 pļava pie Panorāmas rata un P2 vagoniņa stāvlaukums – iebraukšana pa Jāņa Poruka ielu līdz plkst. 10.45 un no plkst. 11.10 līdz 12.15; pa Leona Paegles ielu līdz plkst. 10.30. Izbraukšana pa Leona Paegles ielu tikai pēc plkst. 17.00;
  • P3 pie Dabas aizsardzības pārvaldes – iebraukšana līdz plkst. 12.15, izbraukšana pēc plkst. 13.50;
  • P4 stāvlaukums Pils un Krišjāņa Barona ielu krustojumā (pie lokveida kustības);
  • P5 stāvlaukums pie kultūras centra “Siguldas devons” (Pils iela 10) un Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra (Raiņa iela 3).
  • P6 pļava pie Skolas ielas – iebraukšana no Skolas ielas.
  • P Tehniskajam personālam Svētku laukuma pļava, stāvlaukums pie Svētku laukuma.
  • P VIP Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Cēsu ielai.
  • automašīnu apstāšanās un stāvēšana ielu malās atļauta atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem.

Sacensību dalībniekiem aizliegts novietot transportu daudzdzīvokļu namu pagalmos!

AS “Cata” informācija pasažieriem par sabiedriskā transporta satiksmes ierobežojumiem:

  • maršruta Nr. 7175 Sigulda–Lēdurga–Limbaži reisa autobuss no Siguldas autoostas plkst. 14.35 izbrauks pa Vidzemes šoseju (caur pieturvietu “Sēnīte”);
  • maršruta Nr. 5612 Rīga–Ragana–Sigulda reisi no Rīgas autoostas plkst. 9.40 un no Siguldas plkst. 16.00 paredzēti pa Vidzemes šoseju;
  • atcelti reisi maršrutos:
  • Nr. 3112 Sigulda–Turaida–Krimulda no Siguldas autoostas plkst. 12.05, 14.10; no Krimuldas plkst. 12.25, 14.30;
  • Nr. 3112 Sigulda–Turaida no Siguldas autoostas plkst. 16.20; no Turaidas plkst. 16.45;
  • Nr. 5607 Sigulda–Nurmiži no Siguldas autoostas plkst. 12.10; no Nurmižiem plkst. 12.34;
  • Nr. 6261 Sigulda–Inciems–Ragana no Siguldas autoostas plkst. 13.20; no Inciema plkst. 13.42;
  • Nr. 5612 Sigulda–Ragana–Rīga MTS no Siguldas autoostas plkst. 11.55 (no Rīgas SAO plkst. 13.40).

Sakarā ar satiksmes ierobežojumiem arī ārpus Siguldas iespējama autobusu kavēšanās!

Sacensību organizatori informē, ka sacensību norisē iespējamas izmaiņas un precizējumi. Aktuālā informācija, sacensību kartes un sacensību nolikums pieejams tīmekļa vietnē www.velo.lv.

 

Pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi