×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Latvijas valsts mežu kalnu divriteņu maratona 2. posms Siguldā un apkārtnē

15. augusts 10.00

Sestdien, 15. augustā, Siguldā un tās apkārtnē norisināsies “Latvijas valsts mežu” kalnu divriteņu maratona otrais posms. Sacensībās piecās vecuma un meistarības grupās tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni MTB maratonā. Sacensību norises laikā plānoti ceļu satiksmes ierobežojumi, kā arī tiks mainīta automašīnu novietošanas kārtība pilsētas ielās.

Dalībniekiem tiek piedāvātas trīs dažādas distances šķēršļotā apvidū Siguldā un Gaujas senielejā:

 

Sporta distance (46,4 km);
Tautas distance (35,3 km);
Veselības distance (19,2 km);
- bērnu distances.

Papildu sportisko intrigu sacensībām piedos Latvijas čempionāta MTB maratona iekļaušana Siguldas posmā. Par valsts čempiona medaļām un čempiona krekliem “Toyota Hybrid” distancē sacentīsies elites vīrieši, amatieru vīrieši un elites, kā arī amatieru sievietes. Tikmēr “Lielbāta” Tautas braucienā čempionāta ieskaite noteikta junioru puišu un junioru meiteņu kategorijās. Tiem “Lielbāta” Tautas brauciena dalībniekiem, kuri vēlēsies cīnīties par čempiona tituliem elites vai amatieru grupās tiks saglabāts starta koridors pēc pirmā posma rezultātiem. Dalībniekiem, kuri startēs Latvijas čempionātā ir jābūt licencētiem, bet atsevišķa pieteikšanās čempionāta vērtējumam nav nepieciešama.

“Latvijas valsts mežu” kalnu divriteņu maratona otro etapu plkst. 10.00 uzsāks jaunākie braucēji – bērni Cēsu un Lāčplēša ielas krustojumā. Jaunāko grupu bērniem braucieni būs bez sacensību elementa, kamēr lielākajiem bērniem iekļauts sacensību elements. Pārējiem braucieniem starts atradīsies balonu pļavā pretī Siguldas pludmalei. Plkst. 11.30 starta šāviens tiks dots “Mammadaba” veselības brauciena dalībniekiem. Šajā braucienā startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Dabas baudītājiem un jaunajiem talantiem būs jāveic 19,2 kilometru gara distance ar finišu Siguldas Gaujas kalnā. Plkst. 12.00 pļavā pretī Siguldas pludmalei sacensībās dosies Sporta distances dalībnieki, savukārt plkst. 13.00 turpat startēs Tautas klases sportisti. Apbalvošana plānota laikā no plkst. 15.15. Tiks noteikti uzvarētāji individuālā un komandu vērtējumā, dažādās vecuma un dzimuma grupās. Visa sacensību programma pieejama šeit.

Lai sacensību dalībniekiem būtu aizraujošāk un nedaudz jaudīgāk, šajā gadā velo trasē veiktas vairākas izmaiņas – sacensību braucējus pēc 4. kilometra sagaidīs nobrauciens uz Velnalas tiltu, bet puskalnā trase griezīsies pa labi un nobrauciens turpināsies pa meža taciņu. No 10. līdz 12. kilometram šogad būs iespēja piedzīvot skaistu pacēlumu, braukšanu caur atpūtas kompleksu “Ziedlejas” un nobraucienu. Sporta distances dalībniekus 19. kilometrā pārsteigs vēl viens kāpums.

Gan Tautas, gan Sporta distances braucējiem būs jāšķērso Lorupes grava un valsts autoceļš A2 zem Latvijā senākā vienbetona lējuma viadukta – Lorupes tilta – ar nolēkšanu no velosipēda un kalnā uzkāpšanu ar kājām, līdzīgi kā MTB trasēs ārpus Latvijas augstākos un stāvākos kalnos. Trase dalībniekus vedīs gar Ķeizarskatu, sniedzot iespēju velobraucējiem ieraudzīt sev priekšā elpu aizraujošo Gaujas senielejas skatu. Finišs tradicionāli būs brauciens Gaujas kalnā – pārbaudīta vērtība un tomēr katru reizi kā no jauna!

Satiksmes ierobežojumi sacensību distancēs Siguldā

Sacensību centra un koridoru izbūve uz Gaujas un Cēsu ielām tiks veikta iepriekšējā dienā, kas var radīt ierobežojumus automašīnu un gājēju kustībā.

Satiksme būs slēgta:

  • Cēsu ielas posmā no Raiņa ielas līdz Svētku laukumam;
  • Lāčplēša ielas posmā no Jāņa Poruka ielas līdz Jāņa Čakstes ielai;
  • Jāņa Poruka ielā no plkst. 8.00 līdz 18.00;
  • Leona Paegles ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam (atkarībā no situācijas);
  • Krimuldā maršrutā Serpentīnceļš–Krimuldas iela–Mednieku iela–Kungu gatve uz visu trīs braucienu startu brīžiem;
  • Lorupes ceļā no plkst. 12.00 līdz 16.00;
  • Laurenču ielā no Fischer Slēpošanas centra uz kājnieku tilta pusi no plkst. 12.00 līdz 16.00.

Satiksmes ierobežojumi:

  • Gaujas ielas posmā no Cēsu līdz Peldu ielai (Siguldas kalns) no plkst. 11.00 līdz 16.30, automašīnu plūsmu pa vienu ielas pusi reversā kustībā regulēs Valsts policija;
  • Peldu ielas posmā no Ziediņa kalna līdz Gaujas ielai no plkst. 13.00 līdz 16.30. Arī šeit mašīnu plūsmu pa vienu ielas pusi reversā kustībā regulēs Valsts policija;
  • Cēsu ielas posmā no Pils līdz Raiņa ielai tiks noteikta kā vienvirziena iela.

Stāvlaukumi:

  • P1 pļava pie panorāmas rata (Svētku laukums, labvēlīgu laikapstākļu gadījumā), iebraukšana no Leona Paegles ielas, izbraukšana uz Leona Paegles ielu;
  • P2 stāvlaukums pie Siguldas pils kvartāla pretī Dabas aizsardzības pārvaldes ēkai. Lūdzam nenovietot automašīnas autobusu stāvvietās;
  • P3 stāvlaukums pie Pils un Krišjāņa Barona ielas krustojuma;
  • P4 stāvlaukums pie kultūras centra “Siguldas devons” (Pils iela 10);
  • P5 stāvlaukums pie Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra (Raiņa iela 3);
  • automašīnas papildus varēs novietot ceļa labajā pusē Krišjāņa Barona ielā posmā no Līvkalna ielas līdz Ata Kronvalda ielai.
  • automašīnu apstāšanās un stāvēšana ielu malās atļauta atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem.

Organizatori atgādina, ka sacensību dalībniekiem ir aizliegts novietot transportu daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Pieteikšanās sacensībām norisinās tīmekļa vietnē www.velo.lv līdz 12. augusta plkst. 23.59. Pieteikties sacensībām varēs arī sacensību dienā reģistrācijas centrā, kas atradīsies Svētku laukumā. Dalības maksa, ņemot vērā izvēlēto distanci, līdz 13. augustam – no 3 līdz 27 eiro, savukārt sacensību dienā (15. augustā) – no 5 līdz 30 eiro. Siguldas novada iedzīvotājiem, reģistrējoties Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un uzrādot ID karti, tiks piešķirta 20% atlaide dalības maksai.

Sacensību starta un finiša zonas karte apskatāma šeit.

Plašāka informācija aplūkojama šeit. Sacensību 2. posms tiek organizēts ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

 

Sacensībās var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi