×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstādes “Bezgalīgais stāsts” noslēguma pasākums kultūras centrā “Siguldas devons”

5. septembris 20.00

Sestdien, 5. septembrī plkst. 20.00 kultūras centra “Siguldas devons” iekšpagalmā norisināsies izstādes “Bezgalīgais stāsts” noslēguma pasākums, kurā mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas radītās koka skulptūras piedzīvos Fēniksam līdzīgu pārtapšanas procesu. Skulptūru sadedzināšanas akcija būs arī jauna radoša procesa sākums – pelni tiks ievietoti īpaši veidotos keramikas traukos un kalpos kā jaunā mākslas darba sastāvdaļa. Ieeja noslēguma pasākumā – bez maksas.

Sadedzināšanas rituālam ir sena vēsture, un dažādās kultūrās tam tiek piedēvēta īpaša nozīme. Uguns iznīcina veco, pēc tam dodot iespēju veidoties jaunajam. Piemēri ir arī mākslā – viens no konceptuālās mākslas pilāriem amerikānis Džons Baldesari (1931–2020) savas karjeras kulminācijas laikā sadedzinājis krematorijā visus savus agrīnos darbus, lai pēc tam iegūtos pelnus iejauktu cepumu mīklā. Cepumi bija viņa mākslas pārdzimšanas simbols.

Atgādinām, ka izstādē “Bezgalīgais stāsts” aplūkojamas mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas porcelāna autortehnikā radītās skulptūras un instalācijas. Izstāde stāsta par bezgalīgu procesu, neierobežotu laikā un telpā. Tas sastāv no maziem, nenozīmīgiem notikumiem sajūgtiem milzīgā esības struktūrā. Šim procesam nav ne sākuma, ne beigu, jo tā ir pati dzīvība, kas vienmēr atgriežas, ieraujot mūs nemitīgā, nebeidzamā notikumu ķēdē. Izstāde ir autores iekšējs dialogs par šo visu notikumu, esamības klātbūtni mūsu ikdienas dzīvē, lietām un notikumiem, kas nav primārā dzīves nepieciešamība, bet ir eksistenciāla katram mums – emocionāli neracionālā dzīve jeb nepieciešamības esamība.

Izstāde apskatāma līdz 6. septembrim no otrdienas līdz ceturtdienai laikā no plkst. 10.00 līdz 18.00 un nedēļas nogalē no plkst. 11.00 līdz 16.00. Pirmdien izstāde apmeklētājiem slēgta.

Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļeti ar 50% atlaidi varēs iegādāties ikviens apmeklētājs.

Izstāde notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Siguldas novada pašvaldības atbalstu.


 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi