×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena

19. septembris 10.00
 
Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar pašvaldību un uzņēmumiem sestdien, 19. septembrī, aicina piedalīties Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienā, kas pārgājienos, velobraucienos un ekskursijās aicina iepazīt Gaujas Nacionālā parka dabu un kultūrvēsturi.

Siguldas novadā interesenti varēs doties ekskursijā “Siguldas pils kvartāla jaunā elpa”, kuras laikā varēs uzzināt unikālo sudraba mākslas darbu rašanās stāstu un iepazīt sudraba dažādās īpašības, kā arī piedalīties sudraba ūdens degustācijā. Pēc ekskursijas muzejā apmeklētāji varēs paviesoties Siguldas vēsturiskajā centrā un piedalīties ekskursijā Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa pilī un izspēlēt spēli “Dzirnavas” senatnīgajos pils mūros. Ekskursijas sākums plānots plkst. 10.00 Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa iela 6, Siguldā. Ekskursiju vadīs vides gide Aiga Auziņa. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties līdz 15. septembrim, zvanot uz tālruņa numuru 67971335 vai rakstot uz e-pasta adresi info@sigulda.lv.

Tāpat Ceļotāju dienā laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 būs iespēja iepazīt Gaujas Nacionālā parka Jauno reindžeru kustību, darbojoties radošajās darbnīcās un izpildot uzdevumus par Gaujas Nacionālo parku, tādējādi iejūtoties Jauno Reindžeru lomā. Aktivitātes norisināsies Baznīcas ielā 3, Siguldā.

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena norisināsies arī citos Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajos novados, pilna programma aplūkojama šeit.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973. gadā. Tas vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru platībā aizsargā Gaujas senielejas krāšņāko posmu no Valmieras līdz Murjāņiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi