×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Zelta rudens sezonas atklāšanas svētki Siguldas pils kvartālā

26. septembris 11.00

Siguldas sirdī, Siguldas pils kvartālā, 26. septembrī norisināsies Zelta rudens sezonas atklāšanas svētki ar lustīgu tirdziņu, gardiem našķiem un vakara noslēgumu divu izcilu muzikālo apvienību – “Sudden Lights” un “Oranžās brīvdienas” – pavadījumā.

No plkst. 11.00 visas dienas garumā Siguldas pils kvartālā pie amatniekiem, zemniekiem un dažādu arodu pratējiem būs iespēja iegādāties daudzveidīgu produkciju Zelta lapu tirdziņā, kā arī piedalīties atraktīvās izklaidēs gan lieliem, gan maziem. Zinātkārie varēs piedalīties meistarklasēs un konkursos pie Siguldas pils kvartāla amatniekiem – būs iespēja ielūkoties keramikas darbnīcā, Ādas artelī izzināt ādas izstrādājumu izgatavošanu, kā arī iepazīties ar rotu amatnieku darbu. Muižas koka māja gaidīs ikvienu, kas vēl nav paguvis paviesoties Dzīvā Sudraba muzejā. Tajā aplūkojamas unikālas sudraba ekspozīcijas, ko veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers.

Zelta rudens sezonas atklāšanas svētkos Siguldas pils kvartālā notiks “Rudens Street Food”, kurā būs iespēja sevi un savus tuvākos lutināt ar gardām maltītēm no Siguldas labākajiem ēdinātājiem un tuvējo novadu restorāniem. Atvadās no vasaras apmeklētāji aicināti nogaršot Siguldas saldējumu.

Aktīvākas atpūtas cienītājus aicinām piedalīties ģimeņu orientēšanās spēlē “Zelta spieķis” ar startu plkst. 13.00 Siguldas Svētku laukumā. Uzvarētāju apbalvošana – plkst. 15. 00 Siguldas pils kvartālā.

Pasākuma programma 26. septembrī:

  • No plkst. 11.00 visas dienas garumā amatnieku, zemnieku un Latvijā ražotu produkciju Zelta lapu tirdziņš, kā arī dažādas Siguldas pils kvartāla amatnieku meistarklases. Tāpat Zelta rudens sezonas atklāšanas svētkos notiks gardēžu pasākums “Rudens Street Food”.
  • No plkst. 11.00 līdz 16.00 Koka spēļu darbnīca “Izspēlē rudeni” ģimenēm ar bērniem.
  • Plkst. 12.00  Muzikāla izrāde ģimenēm ar bērniem “Rudens darbi un nedarbi”.

Zaķu ģimene mežā gatavojās lielajiem rudens darbiem, kad jānovāc lielā raža no zaķu dārziņa, kur aug gan burkāni, gan kāposti. Mazais Zaķēns nebēdnis nepavisam negrib palīdzēt ģimenei rudens darbos un mēģina aizlavīties prom lēkājot pa mežu un rotaļājoties kopā ar tauriņiem, tā nu zaķēns ir sadraudzējies ar viltnieci lapsiņu, kas ir pārsteigta, ka zaķēns negatavojās rudens darbiem. Te nu lapsiņa steidz palīgā un kopā ar zaķēnu izdarīs visus rudens darbiņus un nedarbiņus, jo tikai kopā ar draugiem un ģimeni darbs sokas ātrāk un jautrāk. Pēc izrādes – kopā ar zaķu ģimeni jautrās rudens stafetes.

  • No plkst. 14.00 līdz 16.00  Burbuļu šovs “Ieburbuļo rudenī!” kopā ar Mārtiņa burbuļiem.
  • No plkst. 14.00 līdz 16.00 “Zelta rudens smukumu darbnīca” sejiņu apgleznošana, spīdumu tetovējumi. Dalības maksa – 3 eiro.
  • Plkst. 15.00 apbalvošana orientēšanās spēlei “Zelta spieķis” Siguldas pils kvartālā.
  • Plkst. 19.00 grupas “Sudden Lights” un plkst. 20.00 grupas “Oranžās brīvdienas” uzstāšanās.

Dienas noslēgumā rudens mīļotājus ar jaudīgu koncertu priecēs muzikālās apvienības – plkst. 19.00 “Sudden Lights” un plkst. 20.00 “Oranžās brīvdienas”. Biļetes cena uz abiem koncertiem – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 50% atlaide.

Zelta rudens sezonas atklāšanas dalībniekus un viesus aicinām ņemt vērā: lai piedalītos svinībās ar savu produkciju, jānodrošina videi draudzīgs iepakojums. Tirdzniecības noteikumi pieejami šeit; pieteikums dalībai Zelta lapu tirdziņā šeit.

Pasākumi