×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Interaktīvs svētku pastaigu maršruts “Enģeļu taka” Siguldā

5. decembris - 31. decembris

Būt eņģelim ir aizraujoši – darīt cilvēkiem labu un vērot, kā viņu acis sāk mirdzēt, kā priecīgi un cerīgi paceļas lūpu kaktiņi, pārvēršoties smaidā. Par pozitīvām emocijām un aizraujošu svētku laiku ir parūpējies kultūras centrs “Siguldas devons” kopā ar Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu un “Mini studijas” skolēniem, kuri mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā radījuši savus eņģeļus – cerību spieķus aizkustinošai sajūtu pastaigai Siguldā. Izmantojot savu mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību “Enģeļu takas” laikā, no 5. līdz pat 31. decembrim, 10 eņģelīši atdzīvosies ikviena acu priekšā. Tie ir gan jautri, gan nebēdnīgi, arī domīgi un nopietni.

Pastaigu takas maršruta sākumpunkts atradīsies Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un stiepsies līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskai baznīcai, pa ceļam apskates punkti jeb eņģeļi ikvienu gaidīs arī Maija parkā, Štūres laukumā pie Siguldas novada bibliotēkas, Svētku laukumā, kā arī Spieķu parkā.

Eņģeļus pavadīs rakstnieces Anetes Felkeres radītie sirsnīgie un pamācošie stāsti, kuros galvenie varoņi – eņģeļi – rosinās ieraudzīt dzīves patiesās vērtības. Mazā ceļojuma noslēgumā katram ir iespēja doties uz Siguldas spieķu darbnīcu un atmiņai par šo eņģeļu pastaigu izgatavot savu cerību spieķi. Starp citu, “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu! Siguldas spieķu darbnīcas darba laiks Siguldas pils kvartālā – katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas mazo mākslinieku radīto gleznu atdzīvināšanā piedalījās video mākslinieks Pauls Poikāns, māksliniece Anete Felkere.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi